Turiştii care au petrecut week-end-ul pe Valea Argeşului au avut parte de o surpriză de proporţii: Cu ursul la grătar

Mai mulţi turişti care au petrecut week-end-ul trecut pe Valea Argeşului, în zona amenajată de autorităţile de la Arefu pentru picni,c au dat în nas în nas cu ursul, la propriu. Probabil fiind înfometat, animalul a fost ademenit de mirosul de mâncare care se răspândise în toată zona şi a venit să caute hrană. Însă, din fericire nu s-a apropiat foarte mult de turişti şi a rămas pe malul celălalt al râului timp de câteva ore.
„Este pentru prima dată când văd un urs liber, în pădure”
Turiştii care şi-au instalat corturile pe Valea Argeşului, chiar la baza muntelui pe care se află Cetatea domnitorului Vlad Ţepeş, au avut parte de o întâlnire neobişnuită. La doar câţiva metri de ei, un urs înfometat a fost atras de mirosul resturilor de mâncare, dar şi de cel al fripturii la grătar. Dacă la început au fost puţini speriaţi, după câteva minute, oamenii, dornici de o amintire inedită, s-au apropiat periculos de mult de animalul sălbatic pentru a-l filma şi fotografia.
Potrivit celor care locuiesc în apropiere, nu este prima dată când un urs îşi face apariţia în zona respectivă. „Am mai apărut şi acum ceva timp. Nu este mare, însă oamenii trebuie să fie atenţi pentru că urşii sunt periculoşi”, spune un bărbat. Însă, în acelaşi timp pentru cei mai mulţi turişti a fost prima dată când au văzut un urs liber, în pădure. Mai mult decât atât, unii mai îndrăzneţi au încercat să se apropie de urs pentru a-l fotografia, uitând practic cât de periculoasă ar putea fi fiara sălbatică. „Nu am mai văzut până acum niciun urs liber, în pădure. Este ceva extraordinar. Este prima dată când vin în această zonă şi am rămas impresionată de ceea ce am găsit aici. Mi se pare ceva ieşit din comun să faci un grătar, iar la doar câţiva metri de tine să vezi un urs, chiar dacă nu este unul foarte mare. O experienţă de neuitat”, spune Adriana, o tânără din Capitală, care a făcut zeci de fotografii ursului. Timp de câteva ore, animalul s-a plimbat nestingherit pe celălalt mal al râului, unde nu se aflau turişti, iar o dată cu lăsarea serii s-a pierdut în pădure. 
Pericol mare
Nu este prima dată când un urs este văzut în zona Văii Argeşului. Anul trecut o ursoaică cu doi pui au fost văzuţi în apropierea Barajului Vidraru, în zona în care se află tomberoanele pentru gunoi, iar alţi turişti au văzut urşi pe marginea şoselei, pe Transfăgărăşan. Anul trecut, un sătean din Corbeni a fost mâncat  practic în grădina sa, iar un altul, din Cicăneşti, a avut mare noroc că a scăpat cu viaţă în urma întâlnirii cu un urs. Specialiştii atrag atenţia turiştilor că este interzis să hrănească animalele, totodată recomandându-le acestora să nu coboare din autoturisme atunci când se întâlnesc cu fiarele periculoase. Ursul de la poalele Cetăţii nu s-a dovedit a fi periculos duminică după amiază, din fericire pentru turişti, dar o tragedie s-ar fi putut întâmpla oricând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email