Turişti veniţi din Spania să vadă Cetatea Poienari acuză Guvernul de neimplicare

Cetatea Poenari  a fost închisă după ce urşii au coborât în zone destul de joase faţă de cum obişnuiau în trecut. Astfel, autorităţile au luat măsura restricţionării accesului în zonă după ce mai mulţi turişti care au ajuns la Arefu au spus că s-au întâlnit cu urşi în zone în care până acum aceştia nu coborau. Prin urmare, accesul spre Cetatea Poenari, aflată în vârful muntelui, pentru care e nevoie să fie urcate 1.480 de trepte, a fost restricţionat.

Turiştii care au venit special pentru a urca la Cetate au găsit la baza scărilor un anunţ conform căruia drumul este închis din cauza unor calamităţi naturale.

 „Suntem de plâns și ne merităm soarta!”

„(…)Autoritățile din Argeș au decis să închidă, pe termen nedefinit, accesul la Cetatea Poenari… de teama unui URS. Au găsit cea mai simplă soluție fără nicio bătaie de cap, nu contează faptul că sute de turiști și-au programat o vizită la acest obiectiv deosebit de apreciat la nivel internațional și parcurg sute de kilometri pentru a se bucura de minunăția Cetății Poenari. Suntem de plâns și ne merităm soarta”, scria pe facebook săptămâna trecută omul de  afaceri Dumitru Grecu, proprietarul unui hotel de pe Transfăgărăşan.

El publică pe pagina sa un mesaj al unui turist venit tocmai din Spania pentru a vizita Cetatea. Acesta scrie că avenit în România să afle mai multe despre istoria lui Vlad Ţepeş. „Am fost foarte supărat când am găsit drumul către Cetate blocat din cauza urşilor. Cred că Guvernul ar trebui să ia măsuri, să protejeze, desigur, urşii, dar să aibă grijă şi de turism, să facă cunoscută ţara aceasta şi frumuseţile ei în lume”, scrie turistul din Ciudad Real, Spania.

„Așadar acesta este efectul închiderii accesului către Cetatea Poenari, turiști străini care vin de la mii de kilometri în zona noastră pentru a se bucura de frumusețea și notorietatea obiectivelor turistice, rămân profund dezamăgiți de modul în care autoritățile soluționează o problemă simplă cu care noi cei care trăim aici ne confruntăm de ani de zile. Cea mai simplă și mai puțin costisitoare soluție este cea pe care o aplicăm și noi, ursul trebuie îndepărtat cu ajutorul petardelor de către persoane specializate concomitent cu amenajarea unor locuri de hrănire a urșilor cât mai departe de zonele populate și interzicerea hrănirii animalelor de către turiști”, concluzionează Dumitru Grecu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email