Turişti salvaţi cu tiroliana – Şapte tineri au rămas blocaţi în zona Valea Rea

Ieri de dimineaţă, o echipă de salvamontişti de la Nucşoara, condusă de şeful formaţiei, Valentin Retevoi, a salvat un grup de turişti blocaţi în zona Valea Rea. Salvamontiştii au plecat în patrulare şi au găsit grupul format din şapte tineri lângă pârâul umflat din cauza ploilor.
Cei şapte tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani, sunt din Piteşti şi Târgu Jiu. Sâmbătă au mers în zona comunei Nucşoara, pe marginea pârâului Valea Rea, unde şi-au lăsat maşinile parcate, au traversat pârâul pe o punte, şi-au întins corturile într-o poieniţă, şi au rămas acolo peste noapte. Duminică dimineaţa, când s-au trezit, nu au mai putut să treacă pe partea cealaltă, unde aveau autoturismele, pentru că, din cauza ploilor abundente, debitul apei a crescut, iar puntea a fost luată de ape. Unul dintre ei a încercat să treacă prin apă, dar s-a lovit la cap şi a abandonat ideea.
Câteva ore a durat până când salvamontiştii i-au adus pe malul celălalt cu tiroliana, iar pe cel rănit l-au pansat. Salvamontiştii au întins o tiroliană peste pârâu, după care unul dintre salvatori a traversat la grupul rămas izolat. Cu ajutorul frânghiei, tinerii au trecut pe rând pe deasupra apei, unul câte unul, fiind asiguraţi cu un ham în jurul corpului. „I-am ajutat să treacă peste apă pe frânghie, dar au fost bine asiguraţi, cu hamuri. Unul singur era uşor rănit la cap, i-am îngrijit rana şi au plecat cu toţii spre casă”, ne-a declarat Valentin Retevoi. Cei şapte tineri au ajuns în siguranţă la maşini, au spus că nu se vor mai aventura niciodată înainte de a se interesa de starea meteo şi le-au mulţumit salvamontiştilor pentru promptitudine şi profesionalism. Din fericire, excursia lor s-a terminat cu bine, iar turistul rănit nu a vrut să meargă la spital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email