Turbulenţele din Oceanul Indian întârzie finalizarea locului de joacă de la Curtea de Argeş

„Am început să decopertăm terenul, şi acum punem borduri. Urmează să amenajăm terenul de tenis şi locul de joacă. Avem trei luni termen de finalizare”, ne-a spus Ilie Sălăgean, reprezantantul firmei care construieşte locul de joacă din zona stadionului din Curtea de Argeş. Acesta va costa 493.359,22 lei.  În zonele verzi va fi pus gazon, pista de role va avea o infrastructură din beton, o suprafaţă hard şi borduri cauciucate, aleile pietonale se vor realiza din pavele de beton încadrate cu borduri din beton, zona de fitness se va realiza prin decopertare, adăugarea unui strat de balast şi a unuia de piatră spartă, iar în zona meselor de tenis se va turna o placă de beton slab armată. Suprafaţa de protecţie pentru locul de joacă se va realiza din pardoseală de tartan încadrată în borduri de beton.

Dotările pe care locul de joacă le va avea sunt – un vapor, un leagăn pentru copii, un carusel pe arcuri, un rechin pe arc, un balansoar pe arc girafă, două balansoare de metal, o căţărătoare sferică, doi dinozauri pe arc, un „aparat extensie picioare”, două  aparate fitness dublu extensie şi mers, două echipamente fitness, două aparate fitness dublu şi două mese de tenis. 

Muncitori aduşi de la Mureş

Primăria a atribuit direct contractul de amenajare a locului de joacă unei firme din Târgu Mureş, Atlas Sport SRL. Potrivit licitatiapublica.ro, contractul presupune „ achiziția de servicii de proiectare PT +D.E cu verificare și asistenţă tehnică a proiectantului”, plus „lucrările de amenajare a parcului de agrement”.  

„Vrem să demonstrăm că suntem în stare şu facem lucrarea repede şi de calitate. Am adus cinci oameni de la noi, din Mureş, ca să lucreze, pentru că nu găsim muncitori care să ştie să lucreze şi în general nu mai găseşti forţă de muncă”, spune Ilie Sălăgean.

Dacă în privinţa lucrărilor nu sunt probleme cu termenele, întârzierile sunt din alte puncte de vedere. „Ceea ce trebuie să punem aici, aparatele de fitness şi celelalte obiecte de la locul de joacă vin cu vaporul din China, iar în Oceanul Indian au fost turbulenţe din cauza cărora vaporul întârzie trei săptămâni. După ce ajung obiectele în port o să le aducem şi o să le montăm la locul de joacă”, a adăugat reprezentantul firmei mureşene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email