Tupeul unor şoferi blochează traficul pe străzi

Nu este prima dată când argeşenii ne aduc la cunoştinţă problemele cu care se confruntă în fiecare zi, în traficul rutier din Curtea de Argeş Unii parchează cum apucă, fără să le pese că încurcă traficul sau că uneori chiar îl blochează. Tupeul unor şoferi este fără margine, mai ales atunci când nu găsesc parcare chiar lângă locul unde trebuie să ajungă după ce coboară din maşină.
Groapă „semnalizată” într-un mod original
În fiecare zi pe străzile din Curtea de Argeş au loc mici ambuteiaje, produse de către unii dintre şoferi care nu conştientizează că nepăsarea lor poate avea urmări nu tocmai plăcute pentru ceilalţi şoferi sau pietoni. Spre exemplu, pe strada Nevers din municipiul nostru au fost mereu probleme. Pentru că aici se află o instituţie publică, unde zilnic vin zeci sau chiar sute de persoane, de multe ori trotuarele sunt ocupate de maşini parcate la întâmplare de şoferi nepăsători. Aceştia îşi lasă maşinile pe unde apucă, fără să ţină cont că încurcă circulaţia sau că încalcă legea. „Practic, pe această stradă se circulă pe un singur sens, dar şi aşa este dificil. Maşinile sunt lăsate jumătate pe trotuar, jumătate pe stradă, iar loc mai rămâne pentru o singură maşină. Nimeni nu ţine cont de nimic aici”, spune Ionuţ B. un şofer din municipiu. Astfel, pentru că unii şoferi îşi bat pur şi simplu joc de colegii lor de trafic, parcând după propriile lor reguli de circulaţie, de nenumărate ori se ajunge la certuri. Nu trece nici măcar o zi fără ca participanţii la trafic să îşi arunce cuvinte grele, asta chiar sub ochii pietonilor, care, la rândul lor, sunt nevoiţi să meargă pe carosabil.
Şi cum aceste lucruri nu ar fi de ajuns, de mai bine de o săptămână pe marginea străzii asfaltul s-a prăbuşit în jurul unei guri de canalizare, formându-se un adevărat crater. Mai mult decât atât, groapa cu pricina este semnalizat într-un mod original românesc, doar cu o creangă de pom şi cu câteva pietre. „E de ceva timp groapa aceasta. Ar fi trebuit pus un semn de avertizare nu o cracă la întâmplare. Nici nu ştii exact ce este aici. O clipă de neatenţie şi rupi maşina în groapă”, spune un alt conducător auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email