Trotuarele sunt blocate de maşini

Folosindu-se de scuza că nu au găsit un loc de parcare, sau pur şi simplu din comoditate, mulţi şoferi obişnuiesc să îşi lase maşinile pe trotuar. Legislaţia în vigoare permite staţionarea autoturismelor pe trotuar, însă acest lucru poate fi făcut cu condiţia să rămână cel puţin un metru, pentru ca pietonii să poată circula nestingheriţi. Conducătorii auto uită de acest aspect iar maşinile care ocupă tot trotuarul au devenit o obişnuinţă la Curtea de Argeş. Pentru că nu mai au pe unde să treacă, pietonii ajung să circule pe mijlocul părţii carosabile, expunându-se astfel riscului de a fi accidentaţi de maşinile care trec cu viteză.

„Să le blocheze roţile!”

Autorităţile locale ştiu de acest lucru, mai ales că ani de-a rândul reprezentanţii Primăriei s-au chinuit să le explice argeşenilor că ar fi mai bine să caute o parcare în zonă, decât să-şi lase maşinile pe spaţiul verde sau în locuri nepermise. „Înainte parcau pe iarbă, sub balcon. Acum le lasă pe trotuar, iar noi nu mai avem pe unde să trecem. Şoferilor nesimţiţi să le blocheze roţile!”, cer supăraţi pietonii. Cu toate că pe străzi au fost montate recent zeci de indicatoare cu „Oprirea interzisă”, nimeni nu le respectă.
Cu siguranţă, problema maşinilor care blochează trotuarele va fi rezolvată în momentul în care şi în municipiul nostru va fi pus în aplicare programul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.

Firma care va ridica maşinile vine astăzi în oraş

Din diferite motive, punerea în aplicare a acestui proiect a fost amânată de mai multe ori. Astăzi, la sediul Primăriei va sosi încă o dată firma care se va ocupa de ridicarea maşinilor pentru că după amiază este programată o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei şi poliţiştii de la rutieră. „Mai întâi trebuie semnat un protocol de colaborare cu Poliţia şi apoi se va trece efectiv la muncă. Tot astăzi, vor fi aduse şi acele plăcuţe adiţionale care avertizează că maşinile lăsate aiurea vor fi ridicate”, spune Nicolae Păunescu, de la Biroul Transporturi din cadrul primăriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email