Trotuarele de pe cea mai lungă stradă din Curtea de Argeş, un dezastru!

Strada Cuza Vodă începe de lângă Ruinele San Nicoară, deci din centrul municipiului, şi se termină aproape de cartierul Groape, fiind una dintre cele mai lungi din Curtea de Argeş, iar ultima investiţie serioasă în această arteră a fost făcută în urmă cu peste zece ani. Asfaltul s-a mai lăsat pe alocuri, cei de la gaze au spart strada pentru reparaţii la avarii, cei de la societatea care furnizează utilităţile au făcut mai multe gropi din cauza avariilor la apă, în jurul căminelor s-au format gropi, dar în general carosabilul arată cât de cât bine. Trotuarele, în schimb, sunt dezastru.

„Pe aici nu se face nimic!”

Sensul unic de pe strada Despina Doamna şi cel de pe strada Cuza Vodă fac ca această din urmă arteră să fie extrem de circulată, dar nu numai de maşini. Pe Despina Doamna nu prea sunt trotuare, din cauza spaţiului mic, iar la intrarea pe strada Cuza Vodă nu prea poţi să circuli pe aşa zisele trotuare. Trecătorii merg pe strada care are un sens blocat de maşini parcate, iar autovehiculele aflate în trafic claxonează în timp ce şoferii lor îi înjură. Mai mult decât atât, intrarea dinspre Biserica Domnească a străzii Cuza Vodă este folosită intens de instructorii auto care îşi învaţă elevii cum să parcheze cu spatele, alt motiv de pericol pentru trecătorii care merg pe stradă, pentru că nu au trotuare.

„Pe aici nu s-a mai făcut nimic de mult timp. E păcat, că suntem în centrul oraşului. Mai vin vara turiştii care nu pot să afle încotro e Mănăstirea, şi o iau pe aici, vă daţi seama ce impresie fac trotuarele astea, cu pământ sau iarbă. Nu numai că nu sunt deloc  amenajate, cu beton, ceva, dar sunt şi foarte înguste”, ne-a spus un locuitor al zonei.

În programul Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC) amenajarea trotuarelor de pe strada Cuza Vodă nu a figurat niciodată. Ciudat, căci e o zonă centrală cu trafic din ce în ce mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email