Tronsonul Bascov – Mănicești al autostrăzii ar putea fi dat în folosință anul viitor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, crede că un prim tronson al autostrăzii dintre Piteşti şi Curtea de Argeş, respectiv cel dintre localităţile Bascov şi Măniceşti, ar putea fi finalizat anul viitor, ca urmare a progresului înregistrat deja pe şantier. Declarația a fost făcută luni, pe șantierul autostrăzii Curtea de Argeș – Tigveni.

„Sper să menţină această companie ritmul pe care l-au avut anul acesta şi anul viitor. Dacă vor face acest lucru, o să avem o surpriză plăcută, chiar dacă termenul din contract este 2025 pe Piteşti-Curtea de Argeş”, a spus ministrul Transporturilor, potrivit agerpres.ro.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, au efectuat luni o vizită pe şantierul autostrăzii Sibiu-Piteşti, Secţiunea 4 dintre Tigveni şi Curtea de Argeş.

Secțiunea 4  are o lungime de 9,86 km iar pe traseu vor mai fi construite 12 poduri şi pasaje.
Constructorul PORR Construct SRL este mobilizat în șantier cu aproximativ 140 de utilaje și peste 500 de muncitori.
Termenul contractual de finalizare este anul 2027, dar antreprenorul și-a asumat deschiderea circulației pe această secțiune mai devreme.
Contractul a fost semnat în data de 15.11.2021 și are o durată de 60 de luni (16 luni proiectare, 44 de luni execuție).
Valoare contractului este de 1,678 miliarde de lei, fără TVA și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) (proiectare) și Programul Transport (PT) (execuție).
Ordinul de începere pentru faza de proiectare (16 luni/1 an și 4 luni) a fost emis în data de 01 martie 2022.
Această fază a fost finalizată în data de 30.06.2023 iar în data de 01.07.2023 constructorul a intrat în faza de execuție (44 de luni/3 ani și 8 luni).
La ora actuală stadiul fizic este de 10,2%, potrivit directorului general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email