Tricolor realizat din apă

Pompierii din cadrul Detaşamentului din municipiul nostru au sărbătorit marţi 163 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, ziua memorabilă devenind „Ziua pompierilor români”. Cu acest prilej au fost organizate o serie de manifestări deosebite. La eveniment au participat, alături de Nicolae Pioarcă, comandantul Detaşamentului de Pompieri din Curtea de Argeş, şi Nicolae Diaconu, primarul municipiului, Costinel Vasilescu, viceprimar, consilierii locali Cristian Mitrofan, Ioan Ghiţă şi Ştefan Dumitrache, Ionel Ispir, comandantul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, angajaţii unităţii, dar şi alte personalităţi din municipiu. „Ziua de 13 septembrie este o zi deosebită pentru noi. Se sărbătoresc 163 de ani de la înfiinţarea acestei „arme” în România. Pentru a cinsti această zi am pregătit o serie de activităţi culturale şi sportive. Vă mulţumesc tuturor celor care a-ţi acceptat invitaţia de a participa la această acţiune”, a spus col. Nicolae Pioarcă în deschiderea festivităţilor.
Expoziţie de tehnică de luptă
Primarul Nicolae Diaconu a ţinut să îi felicite pe pompieri pentru modul în care îşi fac datoria. „Vă aduc salutul locuitorilor municipiului, al Consiliului Local şi al meu personal pentru această zi specială. Vă felicit că întotdeauna v-aţi făcut datoria foarte bine, mai ales că am participat şi eu alături de dumneavoastră la câteva misiuni importante. Urez multă sănătate familiilor dumneavoastră care suferă foarte mult atunci când sunteţi plecaţi în misiune. La Mulţi Ani!”, a spus Nicolae Diaconu.  Manifestările au continuat cu un exerciţiu prezentat de pompierii. Aceştia au pregătit o coregrafie deosebită în cadrul căreia au format tricolorul din trei jeturi de apă. De asemenea, pompierii au prezentat şi un exerciţiu de resuscitare a unei victime aflate în stop cardio-respirator, dar şi manevrele esenţiale de acordare a primului-ajutor. În curtea Detaşamentului, pompierii au organizat şi o expoziţie unde au prezentat tehnica şi echipamentele de intervenţie ale pompierilor, autospecialele şi dispozitivele cu care aceştia acţionează în caz de urgenţă.
„Când o să fiu mare şi eu vreau să mă fac pompier şi să salvez oamenii”
Copiii care au participat la acţiune au rămas impresionaţi de ceea ce au văzut. Micuţii s-au urcat în autospeciale şi au urmărit cu atenţie tot ceea ce le explicau pompierii. „Îmi place foarte mult maşina de pompieri. Tati e pompier, lucrează aici şi m-a luat astăzi cu el. Când o să fiu mare şi eu vreau să mă fac pompier şi să salvez oamenii”, spune un băieţel, în timp ce se urcă în barca de intervenţie a pompierilor.  La eveniment au participat şi elevii Şcolii General din Oeşti, care au susţinut un scurt program artistic, în cadrul căruia au recitat poezii şi au prezentat o scenetă. Ziua Pompierilor se sărbătoreşte în fiecare an pe 13 septembrie. În anul 1848, la data respectivă, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri din Bucureşti, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, a învins o oaste otomană. 166 de pompieri români au rezistat cu îndârjire în faţa celor 5.000 de ieniceri, Bătălia din Dealul Spirii rămânând în istorie ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei de la 1848, iar data de 13 septembrie a fost aleasă drept dată aniversară pentru curajul şi devotamentul luptătorilor cu focul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email