Tribunalul Argeş a pus sechestru pe bunurile şi conturile firmei care nu a făcut parcul fotovoltaic

Procesul dintre Primăria Curtea de Argeş şi firma care trebuia să construiască parcul fotovoltaic pe strada Tarniţa este în plină desfăşurare. Un prim şi important succes, potrivit juriştilor Primăriei, a fost obţinut la termenul care a avut loc în luna aprilie, când Tribunalul a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale celor două pârâte, SC Eol Facility SRl şi SC EXACTECH SRLprecum şi instituirea unei popriri asigurătorii asupra sumelor de bani disponibile şi a altor bunuri incorporabile urmăribile datorate pârâtelor de o a treia persoană sau care vor fi datorate în viitor, până la concurenţa sumei de 5.888.140,64 lei. De asemenea, Tribunalul a stabilit o cauţiune în cuantum de 50.000 lei pe care Primăria a depus-o deja. Banii vor fi blocaţi pe perioada procesului şi apoi recuperaţi la final, spun juriştii. Cele două societăţi ale căror conturi au fost blocate au făcut recurs la Curtea de Apel Piteşti, iar termenul de judecare a contestaţiei este 19 mai.

Vă reamintim că Primăria Curtea de Argeş a dat în judecată SC Eol Facility SRL Bucureşti pentru neîndeplinirea contractului de lucrări „Producerea energiei electrice din surse regenerabile”. Proiectul trebuia finalizat până la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut. Miza este importantă, pentru că municipalitatea a returnat finanţatorului proiectului cinci milioane de lei, bani daţi societăţii care nu a respectat contractul

 

Ca să câştige procesul, edilii au decis să angajeze o casă de avocatură specializată pe astfel de speţe, iar Primăria a trimis mai multe cereri de oferte la mai multe case de avocatură, dar au primit răspuns doar de la una. În urma negocierilor s-a stabilit ca suma maximă pentru care avocaţii vor reprezenta Primăria să fie de 30.000 de euro. Singura Casa de avocatură care a trimis ofertă este cea a lui Lucian Dan Vlădescu – Cabinet de avocat, din Baroul Bucureşti. El a cerut 5000 de euro plus TVA pentru instanţa de fond, 3000 de euro plus TVA pentru fiecare cale de atac, 1500 de euro plus TVA poprire asigurătorie, 2500 de euro plus TVA, faza de urmărire penală şi 15000 de euro onorariu de succes. În total, sumele nu pot depăşi 30.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email