Tribunalul Argeș a menținut arestarea preventivă a celor doi bărbați, care i-au bătut pe polițiști

Tribunalul Argeș a menținut, miercuri, măsura arestării preventive dispuse împotriva a doi bărbați din municipiul Curtea de Argeș, cercetați pentru ultraj după ce au agresat niște polițiști, conform agerpres.ro. Instanța a respins contestațiile celor doi inculpați și a menținut mandatele de arestare preventive emise de Judecătoria Curtea de Argeș, decizia fiind definitivă.

Judecătoria Curtea de Argeș a admis, pe 17 ianuarie, propunerea procurorilor privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților Constantin Cosmin Dincuță și Mucenic Curpaș.

Bărbații au atacat doi polițiști în parcarea din faţa Bisericii Domneşti din Curtea de Argeș, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie. Motivul ar fi fost că unul dintre oamenii legii l-a cercetat la un moment dat într-un dosar penal pe unul dintre agresori.

Unul dintre polițiști agresați este subcomisarul Laurențiu Iordache, șeful Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Curtea de Argeș. Acesta a suferit cele mai grave leziuni și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Unul dintre agresori, Constantin Cosmin Dincuță, a fost eliberat condiționat în noiembrie 2015 din Penitenciarul Colibași, unde executa o condamnare într-un dosar instrumentat de DNA Pitești. Dincuță fusese condamnat de Curtea de Apel Pitești, în martie 2011, la șapte ani de închisoare pentru lipsire de libertate și șantaj, sentința fiind menținută, în aprilie 2012, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email