Trenurile pe hidrogen ajung și la Curtea de Argeș

Secretarul de stat Ionel Scrioșteanu a anunțat că a fost depusă o o𝗳𝗲𝗿𝘁ă 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮𝗰𝗵𝗶𝘇𝗶ț𝗶𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿 𝘁𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶 𝗻𝗲𝗽𝗼𝗹𝘂𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗽𝗲 𝗵𝗶𝗱𝗿𝗼𝗴𝗲𝗻 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗶𝗮

În cadrul licitației privind 𝗮𝗰𝗵𝗶𝘇𝗶ț𝗶𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿 𝘁𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶 𝗻𝗲𝗽𝗼𝗹𝘂𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗽𝗲 𝗵𝗶𝗱𝗿𝗼𝗴𝗲𝗻 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺â𝗻𝗶𝗮, lansată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară ARF a fost depusă o ofertă de către Asocierea formată din S.C. ALSTOM TRANSPORT S.A. (lider) și Linde Gaz Romania S.R.L. (asociat), a anunțat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, pe facebook.

Valoarea achiziției este cuprinsă între 2.446.534.076,64 lei fără TVA și 4.168.505.273,28 lei fără TVA, iar durata contractului va fi de 213 luni.

Proiectul pilot, implementat de Autoritatea pentru Reformă Feroviară, vizează achiziția a 𝟭𝟮 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗺𝗼𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝟭𝟲𝟬 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶, precum și servicii de întreținere și reparații a vehiculelor și alimentare cu hidrogen, pe termen lung.

”Aceste trenuri vor deservi prin 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝗳𝗿𝗲𝗰𝘃𝗲𝗻ță 𝗿𝗶𝗱𝗶𝗰𝗮𝘁ă rutele din nordul Municipiului București și județul Ilfov, în conexiune cu județele învecinate Argeș, Dâmbovița și Giurgiu. Datorită fiabilității noilor vehicule, trenurile vor ajunge și până în județele Olt și Dolj.

Astfel, se vor asigura serviciile de transport feroviar de călători care vor conecta Capitala României cu:

-Aeroportul Internațional Henri Coandă, precum și centrele urban-economice Chitila și Titu (la fiecare 30 min.)

-Municipiile reședință de județ Pitești și Târgoviște, precum și centrul urban-economic Găești (la fiecare oră)

-Municipiile reședință de județ Craiova și Slatina, precum și centrul urban-economic Balș (de 4 ori pe zi)

-Municipiul Curtea de Argeș (de 3 ori pe zi)

Finanțarea proiectului de investiții se realizează prin Programul Național de Redresare și Reziliență PNRR și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, conform secretarului de stat.

 

One thought on “Trenurile pe hidrogen ajung și la Curtea de Argeș

  1. Cand ajung trenurile in Curtea de Arges? In 2040? Cand in vest vor aparea cele zburatoare nu-i asa? Toata Romania e din pacate praf, de la azilurile groazei la autostrazi etc… Ma mir cum de mai e locuita asemenea tara pe bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email