Trenuri care ajung la Curtea de Argeș, formate din automotoare seria 900

Un tânăr din Curtea de Argeș, Emilian Trașcă, un pasionat al trenurilor, are un site extrem de interesant, curteadeargesferoviar.wordpress.com, și publică aici constant informații despre ce se petrece cu trenurile care vin și pleacă la și de la Gara Regală. El ne dă o veste proastă, Săgețile cu care ne-am obișnuit sunt scoase de pe traseul Pitești – Curtea de Argeș și înlocuite cu automotoarele.

”Din păcate, lipsa de interes și de viziune din partea celor aflați la conducerea CFR Călători au dus către degradarea accelerată a automotoarelor Desiro „Săgeata Albastră”. Acestea se află în cea mai jalnică stare de exploatare posibilă, majoritatea funcționând cu unul din cele două motoare aflate în dotare, fără AC și nesalubrizate. Din cauza problemelor repetate ale automotoarelor Desiro, se impun noi garnituri în zona Pitești dar și trenuri care vor avea mai puține Săgeți în compunerea acestora. Spre exemplu, două perechi de trenuri Pitești – București Nord sunt trecute de la Desiro la locomotivă + vagoane, alte două perechi sunt anulate permanent și pe viitor urmează ca alte câteva perechi să circule fără al doilea automotor în compunere.

Cât despre Curtea de Argeș, toate cele 6 trenuri de pe relația Pitești – Curtea de Argeș și retur vor fi formate din automotoare seria 900, până la noi dispoziții. Din păcate, nu există înlocuitor pentru aceste automotoare, compunerile locomotivă + vagoane fiind neconforme cu cerințele actuale ale secției de circulație”, potrivit sursei citate.

Părțile bune ale automotoarelor 900

Emilian Trașcă, un fin cunoscător al trenurilor, scrie însă că automotoarele au și părți bune, astfel încât cei care meerg cu trenul nu trebuie să renunțe la acest obicei.

”Chit că circulă în România începând cu anul 1936, de atunci și până acum au și părți bune STRICT în ceea ce privește circulația pe Pitești – Curtea de Argeș:

Motorul mic situat sub șasiu nu deranjează publicul călător la demaraje.

Viteza maximă de circulație este de 50km/h pe segmentul Bascov – Curtea de Argeș iar călătoria nu mai este un chin ca în perioada 2010-2012.

Prețul unui bilet este de doar 6.5 lei.

AC nu există pe ele, însă geamurile se deschid mult și se răcesc imediat în mers.

Din fericire, durata de mers este de doar 60 de minute și nu mai mult”, mai scrie tânărul pe site-ul său.

Foto Didi Dumitrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email