Trei turişti s-au rătăcit la munte

Trei turişti din Curtea de Argeş plecaţi în zona Bâlea Lac s-au rătăcit pe un traseu montan şi, după ce au fost căutaţi ore în şir, au fost aduşi în siguranţă. Doi dintre turişti au fost găsiţi de un echipaj format din salvamontişti, jandarmi şi poliţişti montani în zona Piscu Negru, iar cel de-al treilea a fost găsit cu ajutorul unui elicopter solicitat să sprijine echipele de căutare.

Turiştii au plecat pe munte duminică după-amiază

Cei trei argeşeni au plecat duminică după amiază din Curtea de Argeş spre Bâlea Lac şi împreună au plecat pe un traseu montan până în Vârful Negoiu. La întoarcere însă, cei trei s-au despărţit, şi au decis să urmeze trasee separate: un bărbat şi o femeie au plecat spre Piscu Negru, iar celălalt bărbat spre Bâlea. Spre seară, turiştii care plecaseră împreună au reuşit să ajungă la Pisc însă acolo au aflat că prietenul lor nu a ajuns la Bâlea şi, gândindu-se că probabil acesta s-a rătăcit, au făcut cale întoarsă dar s-au pierdut şi ei în munţi. Alarmaţi de faptul că nu s-au mai întors, rudele turiştilor au sunat la 112 şi duminică seara, în jurul orei 20.00, salvamon­tiştii şi jandarmii au plecat în căutarea lor. Din cauza condiţiilor meteo nefavo­rabile şi a terenului accidentat, căutarea turiştilor a fost întreruptă în aproape de miezul nopţii.

Ultimul turist a fost reperat cu ajutorul unui elicopter

Căutările au fost reluate luni de dimineaţă şi, în jurul orei 10.00, şi primii doi turişti, un bărbat şi o femeie, au fost găsiţi de echipele de căutare în zona Piscu Negru. Cu toate că îşi petrecuseră o noapte în munţi, cei doi erau teferi şi nevătămaţi. Pentru a-l găsi şi pe ultimul turist, salvamontiştii au cerut sprijinul unui elicopter din Braşov şi aşa a fost găsit şi ultimul bărbat pe Valea Vâlsanului. „Turistul cobora pe un traseu care duce spre Valea Topologului şi probabil ar fi reuşit să ajungă şi singur până jos. A fost preluat de elicopter şi coborât în siguranţă, starea lui fiind bună”, a declarat Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Salvamont Argeş. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email