Trei minori, autorii a două tâlhării

Două tâlhării au avut loc în ultimele zile la Curtea de Argeş, după o lungă perioadă în care nu s-au mai comis astfel de infracţiuni. Trei dintre cei şase autori ai tâlhăriilor sunt minori, şi nu răspund penal, dar ceilalţi trei autori au fost reţinuţi pentru 30 de zile

La Curtea de Argeş numărul tâlhăriilor a scăzut semnificativ în prima jumătate a anului, şi a crescut spectaculos în a doua jumătate. În doar două zile doi argeşeni au fost tâlhăriţi. Prima infracţiune a avut loc pe o stradă lăturalnică din Curtea de Argeş, unde doi bărbaţi şi un copil de 12 ani l-au bătut pe un alt bărbat cu picioarele şi i-au luat 20 de tichete de masă şi 180 de lei. Victima şi cei doi bărbaţi băuseră împreună la un bar din oraş, apoi cel tâlhărit a plecat spre casă. Pe drum, foştii lui tovarăşi de băutură s-au întâlnit cu minorul şi l-au atacat pe cel care tocmai încasase salariul.

Cei doi bărbaţi majori au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi au fost prezentaţi Judecătoriei Curtea de Argeş, cu propunere de arestare preventivă. Măsura a fost însuşită de instanţa de judecată, iar pe numele acestora a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

A doua tâlhărie a avut loc o zi mai târziu, la o staţie GPL. Aici, un taximetrist a venit să alimenteze, moment în care trei inşi au sărit pe el. Doi dintre ei sunt minori, în vârstă de 13 şi respectiv 14 ani. Cei trei infractori au împărţit sarcinile frăţeşte – unul a spart geamurile taximetrului, altul l-a bătut pe taximetrist, iar al treilea a căutat prin maşină banii. Au luat 350 de lei şi au plecat, iar taximetristul a anunţat Poliţia. Astăzi, poliţiştii le luau declaraţii făptaşilor.

Angajaţii Servicilui de Asistenţă Socială din Primăria Curtea de Argeş au făcut anchete sociale la domiciliile minorilor care au participat la cele două tâlhării. Ei nu răspund penal pentru faptele lor, şi nu vor păţi nimic. Minorii nu mai merg la şcoală, iar asistenţii sociali fac demersuri să fie reînscrişi la cursuri.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email