Trei artişti plastici din Bulgaria au expus la Muzeul Municipal

La Muzeul Municipal Curtea de Argeş a avut loc, zilele trecute, vernisajul unei expoziţii de pictură realizată de trei artişti plastici din Bulgaria. La eveniment, alături de Ştefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal, au mai participat academicianul Gheorghe Păun, pictorul Ion Aurel Gârjoabă, Simona Hirică, manager Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, artistul plastic Tudor Meiloiu, dar şi cadre didactice de la instituţiile de învăţământ din municipiu

Cu toţii au apreciat cele 25 de tablouri expuse, ce au fost realizate de Galtna Litvin şi Valentin Saaltev, dar şi sculpturile lui Veselin Kostadinov. „Mă bucur că avem oaspeţi din Bulgaria, care au venit la Curtea de Argeş pentru a ne dărui frumuseţe. Nu sunt primii artişti care vin la noi din Bulgaria, pentru că mai avem un parteneriat cu Muzeul din Gabrovo din ţara vecină şi au mai expus şi alţii. Oricum vă mulţumim că ne-aţi vizitat şi sper să nu fie pentru ultima dată”, a declarat Ştefan Dumitrache. Însă, cel care se face „vinovat” de organizarea acestei expoziţii este Tudor Meiloiu, cel care i-a îndrumat pe cei trei artişti să-şi expună lucrările la Curtea de Argeş. „În momentul în care i-am chemat în România pe invitaţii noştri m-am gândit imediat să îi aduc la Curtea de Argeş, un oraş în care au ce să vadă. Dar trebuie să le mulţumim şi noi pentru acest exerciţiu de admiraţie pe care ni-l oferă”, a declarat Tudor Meiloiu.

Colecţie de machete auto la Muzeul Municipal

 

În paralel cu expoziţia de artă plastică a bulgarilor, pe parcursul acestei săptămâni, la Muzeul Municipal Curtea de Argeş va fi prezentată o colecţie impresionantă de machete ale unor autoturisme fabricate în ţară, dar şi ale unor maşini de luptă. „Această expoziţie inedită este organizată cu prilejul programului „Şcoala Altfel”. Astfel, copiii şi tinerii din municipiu vor avea ocazia să vadă o mulţime de modele în miniatură ale unor autoturisme sau maşini de luptă”, a mai spus Ştefan Dumitrache. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email