Transportul local, scos din nou la licitaţie

După ce prima licitaţie pentru transportul local a fost anulată, Consiliul Local a aprobat „Studiul de oportunitate în vederea delegării gestiunii Serviciului regulat de transport public de persoane în municipiul Curtea de Argeş”, precum şi „delegarea gestiunii Serviciului prin licitaţie publică”, Regulamentul de funcţionare a Serviciului şi Caietul de sarcini pentru realizarea transportului public local de persoane prin curse regulate. Dacă la aprobarea actelor necesare precedentei licitaţii pentru transport, discuţiile în Consiliul Local au durat mult şi au fost în contradictoriu, de data aceasta proiectul de hotărâre a trecut repede, fără modificări ori observaţii. Doar Gheorghe Nicuţ a cerut ca „plăcuţele din staţii să nu mai fie făcute din aşa mare sărăcie, ci să fie mai mari, să se vadă ce scrie pe ele”.
În acest moment, la Curtea de Argeş serviciul de transport public local se desfăşoară pe patru trasee – Dr. Oetker – Peco Valea Sasului, Electro – Marina – Peco Valea Sasului, Electro Metalurgie – Şipot, Electro – Cuza Vodă – Noapteş Pod, între orele 4,45 şi 23,45. Pentru realizarea acestui serviciu a fost nevoie de un parc de 26 de autovehicule din care 20 active şi 6 rezerve.
Având în vedere mărimea suprafeţei teritoriului şi configuraţia stradală, se impune atribuirea traseelor într-un singur pachet, au decis edilii. Durata maximă a contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public de călători este de 6 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email