Transformă-ţi viaţa! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. “Să moară capra vecinului”?

Azi vă propun un exercițiu aparent extrem de simplu, dar cu rezultate foarte bune, dacă practicați.
Când mergeți pe stradă sau sunteți în trafic, la birou sau oriunde, admirați atunci când vedeți ceva care vă place, bucurați-vă cu toată inima pentru ceea ce altul are și poate voi n-aveți sau pentru reușitele celorlalți.
Când invidiem, când judecăm, când folosim cuvinte de genul: ” Ia uite-l și pe ăla ce mașină are, cine știe cât o fi furat să și-o permită! ; Pff, parcă a picat șifonierul pe ea! ; Cum o fi reușit ăsta acest lucru? Sigur a facut ceva ilegal/a trișat!” etc, blocăm atragerea în viața noastră a lucrurilor pe care ni le dorim. În schimb, dacă admirăm, apreciem din toată inima ce au ceilalți, vecinul, colegul, omul de pe stradă etc, atragem mai ușor acele lucruri. Spuneți mai degrabă :” Waw, ce mașină faină! Bravo, lui! Cât mi-aș dori și eu una la fel!”, “Cât ma bucur pentru realizarea lui X! Sigur voi putea și eu să-mi împlinesc visurile, dacă și altcineva a reușit!” sau oricum simțiți să formulați. Ideea e să simțiți bucurie pentru celălalt, admirație și apreciere.
Faceți asta zi de zi, de câte ori aveți ocazia, chiar dacă nu credeți și veți vedea cum apar și rezultatele! În fond, n-aveți nimic de pierdut, ci doar de câștigat. Tot ce judecăm, criticăm, invidiem la alții, creierul percepe ca și când formulăm pentru noi înșine și va face tot posibilul să se întâmple acele lucruri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email