Transformă-ți viața! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Timpul, aliat sau dușman?

V-ați gândit vreodată la importanța timpului în viața noastră și la cum ni-l petrecem sau pierdem?

V-ați gândit vreodată la ce ați face azi dacă mâine n-ar mai exista?

Ne-am obișnuit să trăim ca și cum am fi veșnici. Mulți trăim într-o rutină zilnică și uităm să ne bucurăm de tot ce ne înconjoară în fiecare clipă; uităm sau amânăm să facem lucruri care ne fac plăcere, lucruri de care suntem pasionați.

Cum știm ce anume suntem pasionați să facem?

Gândește-te care este acea activitate pe care atunci când o faci timpul parcă zboară și nici nu simți când trece? Aceea poate fi pasiunea ta, lucrul pe care cu cât îl vei face mai des, cu atât vei descărca hormoni ai fericirii și vei simți mai des că “trăiești”. Nu trăim doar să avem responsabilități, să facem ceea ce “trebuie”. Până la urmă nu trebuie nimic, e nevoie doar să descoperim cine suntem cu adevărat și să urmăm acea cale. În acest fel vom petrece timp de calitate, vom fi mai fericiți, mai împliniți.

Timpul, atâta timp cât îți bați joc de el, își va bate joc de tine.

Când îl vei prețui ca și când mâine n-ar mai exista, îți va deveni aliat de nădejde.

Timpul e aliatul celui care trăiește din plinătatea sufletului lui și devine dușman când faci orice altceva pentru a te abate de la adevărul sufletului tău. Cu cât o vei face mai mult, cu atât va lupta cu tine cu arme mai grele și nu vei avea nicio șansă.

Când stai într-o relație unde simți că nu evoluezi, ci din contră, involuezi, nu ești fericit, când mergi în fiecare zi la un job care nu te împlinește, unde nu lucrezi cu plăcere și pasiune, când amâni să faci schimbări în viața ta, atunci când simți că nu te regăsești în povestea în care ești, de orice natură ar fi ea, timpul acela este pierdut. E ca și cum de bunăvoie ai da altora timpul tău, anii tăi de viață, ca și cum ai trăi veșnic și ți-ai permite să faci asta.

Bucură-te de tot ce există și ce ai în prezent, profită că și azi trăiești, și azi te-ai trezit, fii recunoscător pentru asta și pentru tot ce e bun în viața ta si fă-ți timpul aliat, nu dușman. Dă-ți voie să faci tot ce își dorește sufletul tău, pentru că nimeni altcineva nu trăiește viața ta și în locul tău și nimeni nu știe mai bine decât tine ce îți place cu adevărat să faci, unde și cum te simți cu adevărat bine. Când facem ce vor alții, facem parte din planul lor, nu din viața și planul nostru și pierdem timp prețios, timp pe care nimeni nu știe cât îl are la dispoziție în această viață.

Autenticitatea gândului, trăirii, emoției noastre ne face timpul aliat, iar în lipsa acestei autenticități, atunci când disimulăm, mințim sau ne mințim etc, e timp pierdut. Pur si simplu ți-ai furat singur timp, ai furat de la tine timp, timpul tău, cea mai prețioasă resursă a ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email