Transformă-ți viața! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Goana după fericire (III)

Scriam în articolul precedent că voi continua să vorbesc despre alte metode care te ajută să intri în starea de bine, de fericire și să o menții. Rezultatele tale depind doar de tine, de cât practici, de cât de mult îți dorești și de consecvența ta.

O unealtă indispensabilă ar fi practicarea zilnică a stării de conștiență, de prezență, metodă dovedită în ceea ce privește creșterea stării de fericire și ameliorarea depresiei sau anxietății. În special când simți că vin gânduri negative, focusează-te pe prezent, pe locul în care ești, pe ce este în jurul tău, pe ce mirosuri simți, pe ce auzi. Când mănânci, fii prezent, privește culorile, simte gustul fiecărei îmbucături. La fel și atunci când faci curățenie, speli vasele etc. Menține atenția pe ceea ce faci în momentul prezent. Dacă unele gânduri nu vor deloc să plece poți să pui întrebarea : “Care va fi următorul meu gând?” și observă ce se întâmplă.

Din când în când, oprește-te din orice faci și respiră, atât. Fă câteva respirații profunde, lente, concentrându-te doar pe aerul care-ți pătrunde prin nări și pe care apoi, îl expiri.

Un alt instrument care te poate ajuta este jurnalul zilnic, un jurnal în care să-ți scrii în fiecare dimineață pentru ce ești recunoscător vieții, după care, pe parcursul zilei, să te oprești când și când, să vezi cum te simți, ce gândești și să îți notezi în jurnal. Dacă nu ți-ai format încă obiceiul, e posibil să mai uiți, așa că setează câteva alarme pe zi.

Fii generos, oferă! Ajută oameni să fie fericiți, să aibă o viață mai bună prin voluntariat, fapte bune, donații, complimente etc. Bucuria lor îți va aduce sentimentul de fericire.

Un rol esențial îl are și stabilirea obiectivelor. Chiar dacă e vorba de obiective mici, ele pot să îți aducă un sentiment de împlinire și să te determine să gândești mai înalt, să îți pui obiective mari.

Atunci când experimentezi ceva neplăcut, nu te preface că ești fericit. Dă-ți voie să simți emoția respectivă pentru câteva momente, să te gândești la motivul care te-a adus în acea stare iar apoi, să îi permiți să plece.

Nu te mai compara cu alții dacă-ți dorești pace interioară, fericire. Compară-te doar cu tine. Fii în fiecare zi cea mai bună versiunea a ta de până atunci.

Dacă vrei să dezvolți aceste tehnici sau altele care ți se potrivesc cel mai bine, să le aduci în practica ta zilnică, mă poți contacta și pe pagina de Facebook : Transformă-ți viața by Crina Banu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email