Transformă-ți viața! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Dacă alții pot, eu de ce nu pot?

Indiferent de tipul de scop sau vis despre care vorbim, nu ar trebui să existe posibilitatea neîmplinirii lui.

Exista însă niște condiții, dintre care voi aborda câteva în articolul de azi.

În primul rând, convingerile nocive pe care le ducem la rang de valori pot sta în calea atingerii unui scop. Dacă tu de exemplu, ai de când te știi convingerea că până nu vezi, nu crezi, aceasta te poate sabota încă din fașă, încă de când ți-ai stabilit scopul respectiv. Pe de altă parte, dacă îți dai voie să crezi chiar dacă nu ai văzut încă, poți face chiar mai mai mult decât ai visat.

Gândiți-vă că toți cei care au inventat lucruri ce au schimbat omenirea, întâi și-au imaginat, au crezut, apoi au împlinit.

Convingerile negative stau la baza visurilor năruite: convingerea că nu ești suficient de bun, de frumos, de inteligent, de merituos, că doar prin eforturi mari ajungi să ai bani, o relație armonioasă, succes, etc, că alții pot, dar tu nu, că alții s-au născut cu norocul în frunte, dar pe tine te urmărește ghinionul, etc.

Când ai astfel de gânduri, convingeri, transformate în credințe pe termen lung, creierul le înregistrează ca fiind dorințele tale de fapt, și va face pe orice cale tot posibilul să ți le confirme în realitatea exterioară, în viața ta, chiar dacă asta înseamnă să-ți saboteze orice vis. El te protejează practic, pentru că atunci când tu-ți dorești ceva ce nu e în concordanță cu aceste convingeri rulate în creierul tău non stop, începe să pună bariere.

De asta, primul pas în a putea materializa ceea ce tu iți dorești este să schimbi aceste credințe în mod conștient de data asta.

Inconștientul este cel care ne determină 95% din acțiuni, pentru că e format din programe și credințe construite în ani, zeci de ani de întâmplări, experiențe, etc.

Daca începem să ne reprogramăm cele mai autosabotoare gânduri în mod conștient, nu va trebui să mai fie nevoie de ani sau zeci de ani.

Începe cu afirmații de genul: Sunt suficient de bun, Sunt valoros, Merit ( ceea ce targetezi), Îmi e foarte ușor să-mi ating scopurile, Banii vin la mine ușor, etc. Faceți afirmații legate de convingerile pe care vreți să le schimbați, cele care vă fac să nu vă simțiți bine, care vă fac să vă simțiți triști, furioși etc. Faceți-le în fiecare zi, așa cum faceți duș, mâncați, până o să ajungeți să credeți în ele. Faceți-le parte din voi.

O să-ți fie mai ușor să iți schimbi credințele dacă realizezi că ceea ce crezi tu acum despre lume și viață poate că nu e total adevărat.

Un alt sabotor este pierderea timpului pe facebook etc. Asta nu vă face decât să vă ia atenția de la voi, de la ce sunteți, ce vă doriți, de la a trăi viață voastră și vă poate face mult mai superficiali.

Citiți o carte în schimb, citiți orice vă place, asta vă poate dezvolta gândirea profundă.

Citește poveștile oamenilor de succes pentru a vedea cum au reușit ei.

Ia și asumă-ți decizii. Atunci când nu poți lua o decizie, tot decizi, decizi să nu faci nimic, lăsându-te altfel să faci parte din planul altora.

Revino în fiecare zi la gândurile legate de ceea ce-ți dorești, rulează două trei afirmații ori de câte ori ai timp și acționează în direcția visului tău cu pași mici, în fiecare zi din viața ta, ai răbdare, fii perseverent, nu te îndoi și succesul nu vă întârzia să apăra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email