Transformă-ţi viaţa! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Cum să ierți și de ce să ierți?

Bună, dragilor. Azi o să pătrundem puțin în taina iertării și în consecințele minunate ale acesteia asupra noastră. Iertându-te pe tine, nu mai este necesar să te întrebi cum să ierti pe cineva care consideri că ți-a greșit foarte tare sau ți-a făcut rău, pentru că iertarea va veni de la sine când procesul tău va fi complet. Lucrând cu a te ierta tu pe tine de tot ce crezi că ar fi trebuit să faci, dar n-ai făcut, încetând să te mai biciuiești, să te autocritici, să te învinovățești pentru greșelile făcute, încet, încet îi vei ierta și pe ceilalți. Când faci pace cu tine, faci pace cu restul, pentru că aceștia sunt doar o oglindă a ceea ce tu ești pe dinăuntru, fie că tu conștientizezi asta sau nu.

Ho’oponopono a funcționat în cazul meu și nu numai. Am citit mărturiile foarte multor oameni în acest sens. Aceasta tehnică te ajută să îi ierți pe ceilalți și să te ierți pe tine. Un pas important este acela de a începe cu tine. Când vei începe să practici acest exercițiu cu tine însuți, o jumătate de oră în fiecare zi, spunându-ți pur si simplu, “Iartă-ma, Îmi pare rău, Te iubesc, Mulțumesc” vei vedea schimbări pozitive in toate relațiile din viața ta chiar din primele săptămâni, sau chiar din prima.
Dacă nu o poți face doar cu tine la început, fă-o, gândindu-te la fiecare persoană căreia i-ai greșit sau care ți-a greșit și vei vedea în scurt timp cum relațiile tale cu aceștia se vor îmbunătăți, pentru că având inima mai ușoară, vei avea o altă energie, iar aceasta se transmite indiferent de distanță. Ia-ți timp cu tine o jumătate de oră pe zi, închide ochii și practică acest exercițiu. Ce înseamnă o jumătate de oră, dacă îți poate aduce liniștea, pacea și armonia în relații? Cu cât o vei face mai mult și profund, cu atât rezultatele vor fi mai rapide. Când vei observa schimbări, nu te opri. Mulți fac asta. Continuă măcar 6 – 8 luni și vei vedea singur că nu te vei mai putea întoarce la relații dizarmonioase, ură etc. Miracolele se fac cu oameni și prin oameni!

Vă recomand de asemenea o carte care explică în detaliu această tehnică și de ce functionează – Zero Limite, a lui Joe Vitale scrisă cu cel care a pus bazele acestei tehnici, dr. Hew Len.
Vă las și un review pe care l-am găsit cu referire la carte:
“Am tot auzit și citit despre identitatea sinelui prin H’oponopono și despre modul în care îl practică anumite persoane, dar abia după ce am citit această carte am înțeles cu adevarat ce se ascunde în spatele afirmațiilor “Îmi pare rău !”, “Te rog sa ma ierti!”, “Te iubesc!” și, mai ales, cui se adresează. Recomand!”

Iartă -mă, Îmi pare rău , Te iubesc, Mulțumesc! Gânduri bune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email