Transformă-ţi viaţa! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Cum ajungem la starea de bine

Felul în care se manifestă oamenii din jurul nostru, cum reacționează și interacționează cu noi reflectă modul în care ne conducem noi viața, cât ne iubim și cât ne respectăm pe noi înșine, venind ca o oglindă în viața noastră.

Aud câteodată: „Numai proști am în jur” sau „Oamenii sunt răi, vicleni”, etc. Asta se întâmplă pentru că nu ne iubim suficient, oricât de ciudat ar putea părea pentru unii (puteți studia oglinzile eseniene, veți avea revelații uimitoare).

Tuturor ni se întâmplă să întâlnim sau chiar să conviețuim cu oameni despre care avem o părere nu tocmai bună, care să ne enerveze în mod susținut, care scot din noi acea parte întunecată pe care o are fiecare.

Noi suntem totuși singurii responsabili de realitatea exterioară, pentru că personalitatea noastră o creează.

Așa cum spune Dispenza, creându-ne o nouă personalitate vom crea și o nouă realitate exterioară, nu invers. Când lucrurile se întâmplă invers, nu durează. Când devii fericit pentru ceva ce s-a întâmplat în exterior, va trece repede. Când fericirea ta interioară va crea lucruri în exterior de care să te bucuri, va dura, pentru că vei ști exact ce să faci și cum să faci să aduci în viata ta tot mai multe lucruri bune, menținându-ți starea de bine, de fericire.

Atunci când suntem recunoscători în fiecare dimineață pentru că existăm și pentru tot ce avem, când ne onorăm existența (pentru că, până la urmă, așa cum spun oamenii de știință erau aproximativ o șansă la 400 trilioane ca fiecare din noi să se nască) când ne facem mici plăceri în fiecare zi, când începem să avem mai multă grijă de sufletul și de corpul nostru, trăim mai mult în starea de bine și creăm mediul propice pentru a ne-o menține.

În fiecare secundă sute de milioane de celule sunt înlocuite cu altele. Dacă ele păstrează informația unei stări de bine, o vor perpetua de la o secundă la alta, de la un minut la altul. Se spune că celulele „trag cu urechea” la fiecare gând al nostru.

Cu cât ajungem să ne prelungim mai mult mulțumirea interioară (pornind de la a ne focusa pe ce este bun în viața noastră), pacea, liniștea, calmul, cu atât vom gândi mai limpede, vom lua deciziile potrivite pentru noi, dictate de sinele nostru și nu de mental. Când deciziile și soluțiile găsite sunt din inimă, cum spunem noi, și viața noastră este una mai frumoasă, mai împlinită, pentru că devenim una cu sinele nostru și atunci de-abia ne aflăm pe traiectoria destinului nostru, atunci simțim că trăim cu adevărat, nu că supraviețuim.

Viața noastră devine expresia sinelui nostru și starea de libertate interioară care decurge de aici e neprețuită.

În acest proces, veți putea simți că deveniți din ce în ce mai fericiți. Fiți recunoscători în fiecare dimineață.

Eu scriu în agendă zilnic zece recunoștințe în felul următor : Sunt recunoscătoare pentru că sunt sănătoasă; Sunt recunoscătoare pentru că am prieteni minunați etc. Mai puteți spune: Mulțumesc cu recunoștință (infinită) pentru…Fiecare cum simte.

Toata ziua trăiți în starea de recunoștință, de bucurie, folosiți o afirmație pe parcursul zilei pe care să o repetați cât mai des, cât mai scurtă și clară, de exemplu: „Sunt fericit”.

În timp, această nouă stare, nou fel de a fi, vă va îndepărta pe unii mai încet, pe alții mai repede, în funcție de cât lucrați cu voi, de situațiile mai puțin plăcute și de oamenii care vă țin pe loc.

Pe de altă parte, când tu vei emana tot timpul pace, liniște, fericire, vei observa schimbări și la unii oameni din jurul tău, aceia care cu adevarat merită să fie acolo, aceia care aduc plus valoare în viața ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email