Transformă-ți viața! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Conectează-te cu copilul interior

Astăzi te invit să te conectezi cu copilul tău interior, cu acea parte din tine uitată, care, așa cum explicam data trecută, te poate ajuta să îți vindeci rănile emoționale și problemele nerezolvate din copilărie. Este o formă de autoterapie care poate duce la autocunoaștere, vindecare și creștere personală.

Pentru a interacționa cu copilul interior poți începe să reflectezi în liniște la experiențele tale pozitive și negative din copilărie. Gândește-te la evenimente semnificative din acea perioadă, la relațiile pe care le aveai cu părinții, bunicii, cu cei din jur în general și la emoțiile generate de evenimente și oameni. Este important să vezi ce emoții predominau, ce emoții negative trăiai și de asemenea, dacă atunci când te gândești la situații, evenimente și relațiile de atunci le poți încă resimți.

Continuă prin a descoperi ce răni emoționale nerezolvate are copilul tău interior, probleme care te afectează și în viața ta de adult. Pot fi probleme legate de respingere, abandon, nedreptate, umilință, frici, stimă scăzută, neîncredere în sine etc Cum te simți astăzi ca adult? Simți că într-o anumită arie a vieții trebuie să muncești mult pentru a fi acceptat, iubit, integrat? Simți că oamenii te lasă, te abandonează, ori te trădează când nu te aștepți? Sau poate că tot sau mare parte din ce ți s-a întâmplat sau ție se întâmplă pare nedrept, injust?

Ține un jurnal în care să scrii despre acele amintiri, emoțiile asociate lor, actualele emoții, situații declanșate de ce ai trăit în copilărie, de rănile nevindecate încă. În acest fel poți obține mai multă limpezime, claritate asupra nevoilor copilului tău interior.

Vizualizează-ți copilul interior. Dacă ți se pare greu, uită-te la o poză cu tine din copilărie mai întâi, o poză în care să ai până în 7 ani, dacă este posibil, închide apoi ochii și, cu ochii minții imaginează-te în fața ta, ca și copil. Creează o punte de legătură cu acel copil, o conectare și o conversație. Oferă-i confort, înțelegere, acceptare, susținere, iubire și, în mod blând, cald, cu răbdare și iubire pune-i întrebări legate de nevoile lui, iar după fiecare întrebare, ascultă ce are de zis. Poate are nevoie de o îmbrățișare, de iubire, de a nu mai fi criticat, forțat să facă ce nu își dorește etc. Ce își dorește de fapt copilul tău interior să îți transmită? Care sunt nevoile lui?

Practică asta până data viitoare când îți voi aduce în față și alte metode prin a te conecta cu el și vezi ce iese la suprafață între timp.

Până atunci, te aștept cu drag cu feedback-uri pe site-ul ziarului, dar și pe pagina mea de Facebook: Transformă-ți viața by Crina Banu, unde te invit să împărtășești link-ul cu cât mai multe persoane pe care le-ai putea ajuta în acest mod. De asemenea, ai și o secțiune acolo unde poți lăsa comment-uri cu feedback și sugestii, care mă pot ajuta să vin în întâmpinarea nevoilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email