Transformă-ți viața! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Cine/ce este copilul interior?

Astăzi aș vrea să te invit să pășești în lumea copilului tău interior, în ceea ce înseamnă el și cum te poate conduce acest copil la a-ți îmbunătăți viața și relația ta cu tine și cu exteriorul.

Acest concept se folosește pentru a descrie aspectele psihologice și emoționale ale personalității noastre care sunt asociate cu experiențe din copilărie, amintiri și emoții.

Copilul interior reprezintă partea emoțională a psihicului tău dezvoltată în copilărie, conținând amintiri, sentimente, credințe înrădăcinate încă din acea vreme. Când vorbim de copil interior, ne referim în special la perioada 0-7 ani, dar o putem lua în considerare și pe cea până la 12 ani, mai ales când lucrăm în mod practic pentru a scoate la iveală sursele autosabotarii ca adult și nu găsim în prima fază amintiri până în 7 ani. În jurul vârstei de 12 ani, copilul își va fi însușit deja toate lucrurile care ii vor ghida pașii de acum încolo, îl vor călăuzi în acțiuni, pentru a retrăi de fapt și a replica stările, emoțiile resimțite până la aceasta vârstă care l-au impactat pozitiv sau negativ.

De ce este important să te conectezi cu acel copil interior? Pentru că îl poți ajuta să se elibereze de acele emoții durereroase care l-au determinat pe parcursul vieții să facă alegeri, acțiuni prin care să ajungă să se simtă la fel ca în copilărie: insuficient de bun, nevaloros, respins, abandonat, umilit, neîndreptățit etc. Accesându-l și lucrând cu el, vei reuși să-ți vindeci răni emoționale ascunse sau știute, să-ți îmbunătățești vizibil calitatea vieții în toate ariile, mai ales în aceea în care ai cele mai mari provocări: poate în privința jobului, a relațiilor, a banilor etc.

Semne ale unui copil interior rănit pot fi: dificultatea gestionarii emoțiilor, stima de sine scăzută, comportamente autosabotoare, repetarea unor tipare care nu-ți sunt benefice.

Conectarea cu copilul tău interior poate fi o călătorie transformațională extraordinară, o călătorie care te va împuternici, în care vei simți ca puterea este la tine. Ea este oricum, doar că încă nu știi asta sau nu știi exact cum să ajungi să și simți asta.

În articolul următor îți voi arăta cum să te conectezi în mod autentic cu copilul tău pentru a începe să îți vindeci rănile din copilărie. Până atunci, te aștept cu drag și pe Transformă-ți viața by Crina Banu, pagina mea de Facebook, dar și pe site-ul ziarului, unde te invit sa împărtășești link-ul cu cât mai multe persoane pe care le-ai putea ajuta în acest mod. De asemenea, ai și o secțiune acolo unde poți lăsa comment-uri cu feedback și sugestii, care mă pot ajuta să vin în întâmpinarea nevoilor tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email