Transformă-ți viața! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Cea mai importantă persoană din viața mea!

Cum a fost provocarea de două săptămâni lansată în articolul precedent? Ați reușit să nu vă îngrijorați cu privire la lucrurile despre care vă vorbeam? Să ieșiți din cercul acela vicios care face ca o grijă să ducă la altele, un gând negativ să ducă la altul, să vă țină departe de o stare de bine și cumva, deci, și de a atrage în viața voastră schimbări frumoase, situații constructive și plăcute pe termen lung?

Dacă da, felicitări! Tocmai ați deblocat o energie din care veți putea crea lucruri pe care vi le doriți și o stare din care, acționând, veți genera rezultate minunate.

Dacă nu, veți putea face asta când veți dori, chiar și ca un experiment pentru a vă convinge de puterea acestui exercițiu extraordinar în viața voastră.

Azi aș vrea să aduc în atenția voastră ceva ce de multe ori uităm, nu conștientizăm sau nu credem cu adevărat că ar putea să ne transforme viața, respectiv ariile acesteia: relațiile (de orice fel, inclusiv cu copiii), sănătatea, cariera etc. Este vorba de punerea ta pe primul loc în viața ta la modul real; și nu, ăsta nu este egoism, ci din contră, un dar pe care îl faceți și celorlalți în același timp.

Păi, cum vine asta? Eu mă pun mereu pe primul loc și de fapt și ceilalți au beneficii din acest lucru? Exact. În momentul în care îți dai voie să fii tu bine în primul rand, și cei din jurul tău vor fi bine, iar cei care nu vor fi, nu prea au ce să caute în viața ta, pentru că probabil ei se hrăneau din energia și timpul tău, iar tu îți neglijai starea ta de bine, lucrurile care ție îți fac plăcere, etc. Făcând asta, ni se creează un gol în interior, pe care nu mai reușim să îl umplem cu nimic pentru a fi fericiți sau poate doar cu diverse dependențe, plăceri de moment etc. Ca rezultat, ne vom proiecta frustrările asupra celor dragi cărora, în felul acesta, le vom face rău. Dacă vorbim de copii, lucrurile sunt și mai grave pentru că aceștia vor crește copiind modelul tău, nu ce îi înveți tu. În concluzie, ești tu bine și fericit, vei avea un copil la fel, iar acesta în viitor va fi un adult fericit; nu ești, vei fi responsabil de nefericirea lui mai târziu, oricât de dur ar putea suna asta.

Pune-te pe primul loc în fața oricui, fii atent la nevoile corpului și sufletului tău, învață să spui NU atunci cand nu simți să spui da (indiferent de context pe cât de mult posibil), nu-ți mai pierde timpul cu oameni și situații care nu îți aduc plus valoare, împlinire, cu oameni cu care nu te simți conectat, cu care simți că nu rezonezi, pune limite sănătoase în toate relațiile tale și ușor, ușor vei simți cum parcă te eliberezi de niște saci cu pietre pe care îi cărai în spate.

Fiind TU bine întâi ( vezi si cel mai revelator exemplu legat de faptul că în caz de urgență într-un avion tu ești cel care își pune mai întâi masca de oxigen, nu i-o pui celuilalt prima oară) vei influența în sens pozitiv viețile tuturor celor dragi, vei simți că  ți-ai recăpătat puterea personală, că valorezi, că indiferent de provocări le vei putea surmonta mult mai ușor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email