Transformă-ți viața! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Ce gânduri îți creează realitatea?

Te-ai gândit vreodată în ce măsură propriile gânduri te pot pune în cele mai dorite, dar și în cele mai nedorite situații?

Așa cum spune James Newman, „Gândurile de ieri ți-au creat prezentul. Gândurile de azi îți creează viitorul”.

Dacă te uiți la realitatea în care trăiești, pe care de fapt tu ți-ai construit-o, poți înțelege cam ce gânduri ai repetat, pe ce gânduri ai insistat conștient și inconștient până acum.

Dacă, spre exemplu, nu ești mulțumit de cum se petrec lucrurile într-una sau mai multe din ariile vieții tale, fie că vorbim de profesie, iubire, relații de prietenie, sociale, sănătate, timp liber, folosirea și valorificarea talentelor, hobby-uri etc, ia-ți un timp cu tine și notează-ți într-o agendă cam ce gânduri crezi că ar fi putut generat insatisfacțiile actuale: Nu sunt suficient de bun, Nu merit să … , Nu sunt valoros, Nu pot fi iubit, Nu pot să primesc, Sunt defect, Sunt singur, N-am noroc, Mă simt blocat, Lumea e rea, Banii se fac greu, Relațiile sunt dificile, Iubirea trece după 2-3 ani sau mai puțin, Dacă nu-mi iese cutare lucru? Dacă voi fi judecat? Dacă alții râd de mine în spate? Dacă se va întâmpla x sau y lucru? Prietenii sunt ascunși, Nu există prietenie adevărată, Nu există sinceritate în majoritatea oamenilor, Oamenii sunt prefăcuți, Mi-e frică (să cer o mărire de salariu, să îmi exprim punctul de vedere, de boală etc), s.a.m.d.

După ce notezi tot ce conștientizezi ca gânduri pe care le-ai repetat, (ele sunt cele importante, ele creează), ia-l pe fiecare în parte și contrazice-l, indiferent cât de absurd sau imposibil ar părea : Oamenii sunt buni, Sunt deschisă să primesc x lucru, Oamenii sunt sinceri, Eu am noroc tot timpul, Banii se fac ușor, Sunt valoros, Merit, Sunt apreciat, etc.

În timp, vei observa că aceste gânduri pe care le vei schimba în subconștient cu ajutorul minții conștiente, vor genera o nouă atitudine în general și în situații particulare, care vor duce la noi comportamente, noi acțiuni și alte rezultate, diferite de cele nedorite până acum în acele sfere ale vieții tale unde într-adevăr simți ca ai vrea ca lucrurile să stea altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email