Transformă-ți viața! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Cauza și efectul

Legea cauzei și a efectului sau a consecinței spune că “Ceea ce semeni, culegi”, “Ce dai, primești”. Orice gând pe care-l avem este o cauză și orice obținem în urma lui, emoția, starea sau decizia, acțiunea pornită de la acesta este un efect.

Vorbim de o lege universală care acționează tot timpul, indiferent că o conștientizăm sau nu, ne gândim la asta sau nu, o acceptăm sau nu. Am putea spune ca expresia acestei legi este karma.

Tot ce ai azi în viața ta este din cauză sau datorită a tot ce ai gândit, simțit și făcut până acum. Tot ce vei avea în viitor, așișderea; va fi provocat de ceea ce vei gândi, simți sau face. Cauzele sunt generate, în general, de gânduri. Dacă un gând al tău nu este aliniat cu adevărul, cu voința universală, divină, cu sinele, vei simți asta în corp; te vei simți inconfortabil, starea ta nu va fi una de liniște, pace, ci contrară, de o intensitate mai mică sau mai mare în funcție de cât de nepotrivit este acel gând pentru tine. El poate fi legat de tine, de o situație, de un om, de o idee, etc. Tot ce nu te va face să te simți bine în corp, la nivel de stare, de emoție, va atrage efectul pe emisia transmisă, iar starea aceea va determina și alte gânduri și acțiuni.

Când faci rău, ție sau altuia, orice ar putea însemna acest rău, la nivel de gând, simțire, faptă, așteaptă-te și la efect, ca reflexie a acestui lucru. Nu este vorba de pedeapsă divină, nici măcar de autopedeapsă subconștientă, ci doar de legea cauzei și a efectului, pe care nu o putem nici evita, nici păcăli și cu atât mai puțin anula.

Când faci rău, inteligența universală, în bunătatea și răbdarea ei, îți oferă timp să te gândești la ce ai făcut, simțit, gândit și să îndrepți. Spre exemplu, în loc să judeci pe cineva, poți înlocui acel gând. Poate că în spatele a ce ție ți se pare de judecat stau răni adânci, traume vechi, probleme grave, neștiute de tine etc; iartă prin înțelegere: atât poate sau a putut acel om. Asa cum mereu amintesc , “Este doar un gând și un gând poate fi schimbat” (Louise Hay).

Atunci când faci bine și chiar când îți faci tu ție bine și nu vezi recompensele, efectele favorabile, este pentru că ți se dă timp și atunci când faci rău, pentru a îndrepta, dar și atunci când faci bine, pentru a testa dacă ești consecvent.

Doar decizia și capacitatea ta de a conștientiza legea cauzei și a efectului, te pot determina să schimbi la timp un gând, o decizie, o acțiune.

One thought on “Transformă-ți viața! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Cauza și efectul

  1. Articolul ne inspiră să fim conștienți de puterea noastră interioară de a schimba și modela propriul destin prin alegeri conștiente și acțiuni intenționate. Este încurajator să găsim în această rubrică resurse și sfaturi practice pentru a ne susține în parcursul nostru de transformare personală. Apreciem munca și dedicarea lui Crina Banu de a ne oferi o astfel de platformă de creștere și evoluție. Recomand cu căldură această rubrică tuturor celor care sunt dornici să-și transforme viețile și să-și descopere potențialul neexplorat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email