Transformă-ți viața! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Beneficiile generozității

A da, înseamnă a primi. Studiile au arătat că atunci când oferim, ni se poate îmbunătăți în mod considerabil starea de sănătate fizică, mentală și ni se întăresc/consolidează relațiile cu ceilalți.

Decizia de a deveni o persoană care dăruiește crește semnificativ starea de bine, de fericire și aduce o viziune mai frumoasă asupra vieții. Când faci acte de bunătate, te simți bine, asta știm deja cu toții. Mai ales dacă ești într-o perioadă de stres, dăruind, stresul se va diminua semnificativ. Tot în privința sănătății, în urma unui studiu, s-a stabilit că, ajutând financiar pe cineva, reduce tensiunea ca și cum am fi luat medicamente sau am fi făcut exerciții pentru hipertensiune. De asemenea, conform altui studiu, s-a arătat că după 10 săptămâni de voluntariat, nivelul inflamațiilor și al colesterolului din corp s-a diminuat în cazul subiecților respectivi.

Recunoștința este un sentiment care ajută atât în cazul problemelor de sănătate, cât și celor emoționale. Dăruind, acest sentiment este simțit atât de cel care este ajutat, cel care primește, dar și de cel care dăruiește. Alte studii au demonstrat că actul de a dărui crește nivelul de energie, îmbunătățind somnul, lucru esențial pentru a avea o viață calitativă.

Nu toată lumea poate ajuta financiar în mod regulat, dar toată lumea poate oferi complimente, zâmbete, ascultare conștientă, un sfat în cazul în care e cerut. De asemenea, poți oferi o cafea, te poți oferi să redactezi ceva pentru un coleg, să ajuți pe cineva la un proiect, să îți tratezi angajații cu respect, să le oferi un mediu de lucru plăcut etc.

Când dăruim, arătăm universului că avem, că avem de unde da și altora. Cine dă? Cel care are. Când universul vede că tu oferi, dăruiești, deci ai, îți dă mai mult, pentru că îți dă în acord cu ceea ce ești, ce emiți : “Celui care are i se va mai da, iar celui care nu are i se va lua și ceea ce are”, cum scrie si în Biblie. Împărtășind, putem ajuta și pe alții să aibă conștientizări, sa înțeleagă mai bine. Împărtășind, dăruim, deci și arăți că ai, deoarece doar cel care are poate renunța la o parte din ce are pentru alții, universul îți va da mai mult. Nikola Tesla spunea:  “Dacă vrei să înțelegi universul, gândește în materie de energie, frecvență și vibrație”. Dacă nu oferi, universul înregistrează că, de fapt, nu ai și îți poate aduce în continuare lipsuri materiale și nu numai.

Vă aștept cu drag și pe site cu feedback-uri, comentarii, insight-uri și de asemenea și pe pagina mea de Facebook : Transformă-ți viața by Crina Banu. Împărtășind, putem ajuta și pe alții să aibă conștientizări mai profunde. Împărtășind, dăruim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email