Transformă-ți viața! Rubrică de dezvoltare personală by Crina Banu. Autosabotarea/Mintea te minte!

Personal, nu cunosc niciun om care să nu aibă cel puțin un program sabotor într-un domeniu de viață. Ne punem măști încă de mici pentru a ne proteja, ascunzându-ne în spatele unor lucruri care o dată cu trecerea timpului pot deveni programe sabotoare, care nu au de fapt legătură cu esența și sufletul nostru, cu cine suntem și ce ne dorim cu adevărat.

Mintea te minte! Așa a fost dintotdeauna și indifernt de cât de grave ar fi minciunile ei, cât de rău te-ar putea afecta, un lucru e cert: nu îi pasă, ea vrând doar să se apere, să își confirme tot timpul programele inițiale oricât de distructive ar fi. Ceea ce contează nu e să îți fie ție bine, ci să își aducă ea mereu confirmări la convingerile, credințele instalate deja.

De aceea, așa cum mai făceam referire și în alte materiale, e necesar să folosim cei 5% reprezentați de conștient pentru a pătrunde în subconștient și a schimba acolo ce ne sabotează.

Dacă, spre exemplu, printr-o regresie hipnotică în copilărie, terapeutul depistează anumite credințe, programe care ți-au influențat parcursul întregii existențe și nu îți servesc, ci dimpotrivă te blochează în a fi și a simți ce și cum tu îți dorești sau în a avea ce consideri tu că vrei, atunci acesta te poate ajuta să poți schimba pe loc perspectiva și să poți introduce un nou program. Acest nou program, în funcție de cât de mult îl susții ulterior, folosindu-te de conștient în fiecare zi, va duce la noi emoții, la noi comportamente, acțiuni și deci, noi rezultate în viața ta. Partea minunată este că atunci când se vindecă o traumă și/sau se formează o nouă credință, aceasta îți poate impacta pozitiv absolut toate sferele vieții.

De ce ne minte mintea și de ce ne autosabotăm mai puțin contează pentru cei ce vor să își schimbe viața sau anumite situații de viață; ceea ce într-adevăr contează este Cum facem pentru a deveni așa cum ne-am dori și /sau cum simțim că suntem în esență. Drumul cel mai scurt este evident, acela de a te lasa ghidat de un terapeut. O altă soluție este să cauți, să faci cercetări, să citești studii de specialitate și să încerci singur, ceea ce îți poate lua chiar ani.

Pentru mai multă claritate, te invit să îmi citești în continuare articolele în ziar, pe site și dacă îți dorești sfaturi, ghidare, te invit cu drag să mă contactezi pe pagina publică de Facebook Transformă-ți viața by Crina Banu, unde îți voi răspunde în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email