Transformă-ţi viaţa! Rubrică by Crina Banu. Astăzi, puterea gândului .

Azi îmi propun să fac puțină lumină în interiorul vostru, în ceea ce privește puterea gândurilor noastre și cum pot acestea să ne schimbe viața.
Având în majoritatea timpului aceleași gânduri, ele vor duce la aceleași alegeri, care vor produce aceleași comportamente, ce vor genera aceleași experiențe și deci, aceleași emoții și sentimente, care în final vor relua ciclul, neschimbându-se de fapt nimic în viața noastră, după cum demonstrează Joe Dispenza în lucrările lui.
Gândurile noastre pornesc din mintea subconștientă, acolo unde ne-am format de-a lungul timpului, începând din copilărie un set de reguli, convingeri, credințe, multe dintre ele limitative, sabotoare, convingeri ca: “Nu sunt suficient de bun”(dacă asta ni s-a tot spus cand eram mici),” Banul e ochiul dracului”, “Mai bine sărac și cinstit” etc. Sunt gânduri de care poate nici nu suntem conștienți, dar ele, rulând în fundal, creează în mintea noastră conștientă convingeri care ne blochează să ne atingem scopurile, să ajungem la ceea ce ne dorim, să fim fericiți. Astfel încât, atunci când în subconștientul nostru există programul de sărăcie sau de muncă multă, bani puțini, provenind din experiență, din vorbe, zicale cu care am crescut și pe care ni le-am însușit în mod mecanic, noi vom trăi experiența sărăciei sau a unui job care ne epuizează și unde nu vom fi remunerați pe măsură.
Tot auzind aceleași lucruri în jur an după an, ele ni se imprimă automat în subconștient, subconștient care ulterior face totul ca și experiența să devină posibilă și atunci spunem: “A! Vezi! Știam eu că sărac sunt, sărac mor” sau “Eu n-am noroc în dragoste” etc.
Asta pentru că experiența pornește cumva întâi în subconștient, după care se manifestă în exterior. Mintea e cea care își culege roadele, indiferent de felul în care simți tu, pentru că mintea ta nu e conștiința ta și chiar n-o interesează ca ție să îți fie bine sau rău. Schimbă programele și vei schimba experiențele!
Dacă ne gândim că din 60000-70000 de gânduri pe care le avem zilnic, nu suntem conștienți decât de 5% din ele, cât reprezintă conștientul nostru, ne putem da seama cu ușurință că suntem ca un computer care funcționează cu acelasi soft de zeci de ani.
Dacă ar fi vorba de un soft bun, n-am avea nicio problemă cu asta, pentru că am sta mai mult în starea de bine, nu în tristețe, mânie, frustrări de tot felul, iar atunci când ești într-o stare de bine și ceea ce-ți propui îți iese cu mai multă ușurință și repeziciune.
Cum schimbăm softul? O variantă la îndemâna tuturor ar fi să schimbăm gândurile pe care le conștientizăm, adică atunci când ne dăm seama că nu suntem într-o stare bună, să fim atenți la ceea ce gândim (poate ne criticăm, ne judecăm, suntem triști, furioși), să surpindem gândul negativ, oricare ar fi el și să-l înlocuim imediat cu unul pozitiv. Indiferent cât de dificil ar părea, gândiți-vă că nu aveți nimic de pierdut- “E doar un gând și acesta poate fi schimbat” (Louise Hay) -dar puteți câștiga șansa de a deveni în timp creatorii propriilor voastre vieți! Dacă veți reuși să faceți asta minim 21 de zile consecutiv, veți observa schimbări majore în viața voastră.
Antrenându-te zi de zi să îți conștientizezi cât mai des gândurile negative, găsind acel gând pozitiv cu care să-l schimbi în mod automat, viața ta se va schimba și în exterior cu pași mici, dar siguri. Orice schimbare începe din tine și cu tine, din interiorul tău, după care se va reflecta în exterior, în acțiunile tale, în comportamentul tău și în rezultatele tale. Schimbându-ți gândurile, îți vei schimba gândirea usor, usor, deci vei acționa diferit, vei avea rezultate diferite care vor duce la emoții și sentimente diferite, superioare. În acest fel vei ajunge la o variantă mai bună a ta, pe zi ce trece tot mai bună și odată obisnuit cu procesul, nu vei mai putea cădea așa ușor în gândurile și gândirea de altădată care te-au ținut pe loc și nu te-au lăsat să fii fericit cu adevărat poate ani, zeci de ani.
Gândurile noastre sunt transformatoare! Ele ne pot ține într-o zonă stagnantă sau ne pot ajuta să obținem tot ceea ce ne dorim. Așa că fiți atenți la ceea ce gândiți, pentru că unde vă este gândul, acolo vi se duce și energia creatoare care va materializa într-un fel sau altul, dar în mod cert, ceea ce gândiți; și cu toții vrem să creăm în realitatea noastră doar ceea ne dorim.

Alegeți una dintre afirmațiile de mai jos pe care să o folosiți de cât mai multe ori pe zi. Ea vă va ajuta în procesul schimbării gândurilor negative, vă va menține ancorați în prezent, în conștient și va determina modificări profunde în subconștient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email