Transfier 2018 pe Transfăgărăşan

Sâmbătă, pe 8 septembrie, Transfăgărăşanul a fost gazda celei mai dificile competiții de triathlon din România, Transfier, organizată de Asociația NoStress.

Peste 770 de participanți din 11 țări printre care și Australia sau UK, au luat startul de la Hotelul Valea cu Pești, în încercarea de a învinge muntele și lacul și, mai ales, propriile limite. I-au aplaudat peste 1000 de spectatori pe parcursul traseului. Pentru că Transfier înseamnă 1900 m înot în lacul Vidraru, apoi 90 de km de pedalat până sus, la Bâlea și înapoi, după care, același sportiv va alergă 21 de km și va urca 392 de trepte până la statuia lui Prometeu, omul de fier de la Barajul Vidraru.

Transfier reprezintă încercarea supremă de a-ți testa propriile limite, timpul maxim în care trebuie finalizate toate cele trei probe fiind de 9 ore. 

Trebuie menționat că majoritatea participanților sunt oameni obișnuiți, cu famillii și joburi full-time, care își urmăresc pasiunea pentru sport și practică la nivel amator triathlonul. Cel mai tânăr a avut 18 ani, pe când cel mai în vârstă a avut nu mai puțin de 67. 

 Câștigătorul de anul trecut, spaniolul Francesc Artigues Ramis, a îmbunătățit recordul cursei cu peste 9 minute, terminând în 4h48min, urmat de Martin Flander din Ungaria și românii Răzvan Ene, Simon Istvan și Andrei Dan Dudu. 

 La feminin, Adel Koter și-a menținut poziția de câștigatoare de anul trecut, urmată de Ionela Babeanu și Simona Iuliana Grigore. 

 Peste 100 de concurenți au fost premiați, iar din punct de vedere organizatoric, 64 de voluntari, 7 ambarcațiuni, 12 mașini și 2 motociclete au asigurat buna desfășurare a competiției. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email