Transfăgărăşanul a fost transformat în platou de filmare

Transfăgărăşanul s-a transformat ieri într-un adevărat platou de filmare. După câteva zile de pregătiri, zecile de actori, cascadori sau cameramani care şi-au stabilit tabăra lângă hidrocentrala de la Căpăţâneni au trecut la treabă. Primele scene din “Ghost Rider 2 – Spirit of Vengeance” au fost filmate în două locaţii de pe Transfăgărăşan. Este vorba de zona Cheilor Argeşului, de la hidrocentrala de la Căpăţâneni până la Barajul Vidraru, precum şi de spectaculoasa urcare de la Cabana Capra până la tunelul de la Bâlea. Fiind vorba de prima producţie 3D filmată în România, aparatura folosită este unică şi extrem de scumpă. Potrivit reprezentanţilor Castel Film, doar preţul unui dispozitiv folosit pentru filmări speciale se ridică la peste 300.000 de dolari. De asemenea, la filmările de ieri a fost folosit şi un elicopter special echipat.
Nicholas Cage nu a fost la filmări
Deşi era cel mai aşteptat de curioşii strânşi la Căpăţâneni, actorul Nicholas Cage,  nu şi-a făcut ieri apariţia şi nici nu se ştia sigur dacă va fi prezent în zonă în următoarele zile. El a fost înlocuit de dublura sa, un cascador care urma să filmeze mai multe scene pe motocicletă. Din spusele producătorilor, scenele turnate pe Transfăgărăşan vor fi cele care vor deschide filmul şi din această cauză s-a dorit o locaţie cât mai spectaculoasă. „Am început încă din august pregătirile pentru filmările din România şi am fost în foarte multe locuri din ţară. Este o ţară cu multe locuri deosebite, dar Transfăgărăşanul este una dintre cele mai frumoase şosele din Europa. Aici va începe acţiunea filmului şi am vrut ca începutul să fie măreţ şi spectaculos”, a declarat unul dintre producători. Filmările vor continua pe Transfăgărăşan până în 6 noiembrie, dată până la care vor fi menţinute şi restricţiile de trafic între kilometrii 56 şi 62, de la intrarea în cheile Argeşului până la Barajul Vidraru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email