Transfăgărăşanul, „locul ideal pentru o vacanţă de vis”

Revista Avantaje publică, în ultimul său număr, un top al destinaţiilor pentru o vacanţă de vis, iar pe primul loc se află Transfăgărăşanul. „Dacă ai un job care te solicită foarte mult şi vrei să petreci câteva zile de linişte şi relaxare, îţi recomandăm un loc aflat chiar în inima Munţilor Făgăraş. Aici eşti întâmpinat de un peisaj desprins parcă din poveşti, în care albastrul cerului se împleteşte cu unduirile liniştitoare ale Lacului Vidraru.
Departe de febra oraşului şi a vârtejului ameţitor al vieţii de zi cu zi, găsim Hotelul Valea cu Peşti, de la fereastra căruia avem priveliştea magnifică a Munţilor Făgăraş oglindiţi în apa Lacului Vidraru”, scrie avantaje.ro. Revista precizează că „zona este favorabilă şi pentru vizitarea unor obiective turistice importante, precum: Cetatea Poienari (la 12 km) şi Curtea de Argeş (la 38 km)”.
Transfăgărăşanul este minunat, numai că ajungi la peisajele sale incredibile mai greu. Asfaltul are gropi, parapeţii lipsesc pe alocuri, nemaivorbind despre faptul că este deschis abia de la 1 iulie. Hotelierii din zonă au cerut miniştrilor Maria Grapini şi Dan Şova ca anul acesta Transfăgărăşanul să fie deschis mai devreme, după cum aţi aflat din Interes Argeşean, pentru că nu mai e zăpadă din primăvară, dar nu au primit niciun răspuns la solicitarea lor. Mai mult, hotelierii s-au plâns că nici indicatoare care să informeze că Transfăgărăşanul nu e deschis nu prea sunt, astfel încât mulţi turişti ajung la Casa Argeşeană, spre exemplu, şi abia acolo află că nu pot ajunge la Bâlea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email