Tranşee în centrul oraşului

Pe strada Nevers, chiar la capătul dinspre hotelul Posada, societatea care se ocupă cu furnizarea utilităţilor la Curtea de Argeş şi în câteva comune, a săpat în urmă cu vreo trei săptămâni un şanţ. Atunci, apa a curs cu furie pe stradă până când angajaţii Aquaterm, societatea menţionată, au reuşit să repare avaria. Muncitorii de la Apă au înconjurat zona cu bandă, au blocat circulaţia, deşi nu era nici un poliţist pe acolo care să confere legitimitate interdicţiei, au blocat cumva, ei ştiu cum, spărtura din conducta, fireşte, veche, şi au plecat. Duşi sunt de trei săptămâni de acolo, iar în mândreţea de asfalt, aproape nou, asfalt electoral, pus pe vremea administraţiei celeilalte, în campania electorală, în asfaltul acela a apărut aşadar un şanţ superb. Minunata groapă prelungă secţionează perfect strada chiar în curbă. Acum este umplută cu pământ, conform bunului obicei al Aquatermului.
Am aşteptat o zi, două, o săptămână, două, ştiind că directorul Bolovan citează marii specialişti în asfaltare care spun că şanţul trebuie astupat de câteva ori cu nisip – nu pământ! –  pentru a se tasa cum trebuie, şi apoi trebuie asfaltat. Suntem siguri că este excelent tasat, când îl veţi asfalta?! Câte maşini trebuie să se strice înainte de această lucrare?

Un cetăţean simplu plăteşte precis!

L-am întrebat despre toate aceste lucruri pe viceprimarul municipiului, cel care are în subordine gospodărirea urbei. „M-a sesizat chiar azi ( ieri – n.a.) cineva în legătură cu şanţul de pe acea stradă. Indiferent cine sapă, trebuie să şi repare, chiar şi o persoană fizică. Dl.Bolovan va cumpăra asfalt de la Piteşti şi va repara”, a spus viceprimarul, neputând să precizeze, totuşi, data la care se va petrece minunea.
Problema e cunoscută cu avariile Aquaterm. Întrucât conductele sunt vechi, unele şi de 50-60 de ani, se sparg foarte des. Este foarte adevărat că în acelaşi loc sunt intervenţii multe, făcute şi de câteva ori pe săptămână, semn că reparaţiile cu câlţi şi cep de lemn nu mai sunt la modă. Aşadar, atunci când se strică ceva, iar apa, pe care tot noi o plătim, nu vă faceţi iluzii, se scurge liniştită la vale, echipa de la Aquaterm trebuie să intervină rapid. E nevoie de autorizaţie ca să spargi strada, dar cine se mai încurcă de astfel de mărunţişuri atunci când strada e transformată în fluviu?! Deci, dacă ar sparge strada legal, Aquatermul ar avea acte în regulă şi ar putea încheia un contract cu Serviciul de Gospodărire, plătind cinstit, ca orice cetăţean, persoană fizică, pentru repararea străzii respective, ne explică viceprimarul Vasilescu. „E o ambiţie acolo, nu ştiu ce se întâmplă, numai la Curtea de Argeş am văzut aşa ceva. Cred că dl. Bolovan ar trebui să solicite documentele în regim de urgenţă, se duce la Serviciul Public, plăteşte, şi se repară”, concluzionează vicele.
Cineva, adică primarul Nicolae Diaconu, ar trebui să ia măsuri. Până când se va întâmpla asta, putem să ne rupem liniştiţi maşinile în gropile făcute de  echipele de la Aquaterm, de parcă celelalte, lăsate de iarnă, nu ne-ar ajunge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email