Ştrandul, terasele şi parcurile cele mai căutate locuri în aceste zile

Temperaturile ridicate din ultimele zile îi fac pe tinerii din municipiul nostru să caute soluţii diverse pentru a se răcori şi pentru a se feri de razele puternice ale soarelui. Tot mai mulţi argeşeni preferă să meargă după o zi toridă la ştrandul municipal pentru a face o baie răcoroasă sau pentru a se relaxa în compania prietenilor. De asemenea, tinerilor nu le lipsesc berea rece sau celelalte băuturi răcoritoare. „În aceste zile fierbinţi ştrandul este o soluţie pentru a ne răcori. Vin mereu cu prietenii aici să ne relaxăm. Apa e super tare, e caldă, dar şi foarte curată. De obicei vin dimineaţa câteva ore şi apoi după amiază. În timpul zilei este foarte cald şi de abia rezişti afară. Aici ne răcorim la o bere rece şi ne distrăm. După baie facem şi un duş la ştrand, pentru că acum au fost montate acele duşuri cu încălzire solară. Sunt condiţii foarte bune”, spune George un tânăr din Curtea de Argeş.

Terasele din municipiu – o posibilitate de a scăpa de căldura sufocantă de afară

Tinerii se întrec la ştrand în sărituri care mai de care mai reuşite sau joacă volei la terenul special amenajat. „Noi, fetele, suntem cu voleiul. Îi convingem şi pe băieţi de multe ori să joace cu noi. Lor le place mai mult în apă, în bazin. Eu stau la plajă împreună cu prietenele mele. În oraş doar aici putem să ne răcorim şi să scăpăm de căldura asta”, spune Anca. Şi copiii care vin împreună cu părinţii la ştrand au un bazin special pentru ei, în care pot intra. „Vin cu fetiţa mea care are cinci ani. Îi place să stea doar în apă şi mă bucur că este aici la ştrand un bazin pentru cei mici. Recunosc că profit şi eu de ocazie şi mai stau la plajă. Nu ştiu unde am putea să mergem în altă parte aici în oraş pentru a ne putea răcori”, spune Diana Niţescu, din Curtea de Argeş.
Terasele din municipiu reprezintă o altă posibilitate de a scăpa de căldura sufocantă de afară. Tinerii, mai ales după amiaza i-au cu asalt terasele situate pe bulevardul Basarabilor. Şi aici berea rece este la mare căutare. De asemenea, nu trebuie să lipsească nici televizoarele, pentru că băieţii nu vor să rateze meciurile din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal, care se desfăşoară în Africa de Sud. „În fiecare zi ies cu prietenii la bere, la terasă. De obicei urmărim meciurile de la Campionatul Mondial, mai facem şi câte un pariu aşa de distracţie. Cu cât berea este mai rece cu atât este mai bună aici la bar. Doar aşa ne mai putem răcorim şi noi aici la Curtea de Argeş”, spune Andrei, un alt tânăr argeşean.

Un week-end la munte obligatoriu în această perioadă

Cei care au copii îi duc pe aceştia în parcuri, în locuri mai ferite de razele soarelui, pentru a nu le pune în pericol sănătatea. „De obicei merg după ora 18:00 cu băieţelul în parc, în faţa Casei de Cultură. Nu pot să îl scot mai devreme că este foarte cald şi nu bine să stea în soare. Aici se întâlnesc mai mulţi copii şi se joacă împreună”, spune Elena, o tânără mămică. Sfârşitul de săptămână este aşteptat de toată lumea. Mulţi argeşeni preferă să meargă la munte, la un grătar pentru mai scăpa de caniculă. Pasionaţii de pescuit nu ezită să îşi ia „sculele” şi să-şi încerce norocul în apele de la munte. „O dată sau de două ori pe lună acum pe timpul verii mergem la munte cu prietenii. Facem un grătar, mai bem un şpriţ şi ne distrăm împreună. Acolo este puţin mai răcoare. Mai dăm şi la peşte. Ar fi păcat să nu mergem pentru că este foarte aproape. Alţii fac sute de kilometri pentru un week-end la munte”, spune Adrian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email