Ştrandul din Curtea de Argeş va fi modernizat

 
Ştrandul municipal este unul dintre puţinele locuri unde argeşenii se pot distra vara. În prezent ştrandul este concesionat consilierului local Sorin Sorescu, care îl administrează de 11 ani. „Am reuşit în această perioadă să fac 

ştrandul să funcţioneze, respectând normele sanitare. Însă, am creat şi condiţii optime pentru argeşenii care au venit aici să se relaxeze. Pot spune că am respectat toate condiţiile care mi s-au impus în prima perioadă de concesionare”, ne-a spus Sorin Sorescu. Anul trecut, contractul de concesiune a fost prelungit cu încă 5 ani. Noul contract de concesiune prevede noi condiţii de funcţionare a ştrandului, care să corespundă standardelor europene, acest lucru necesitând investiţii serioase. „Investiţiile pe care le voi face sunt eşalonate pe o perioadă de trei ani. Anul acesta voi realiza lucrările care se observă mai puţin, dar care sunt cele mai costisitoare. Chiar de mâine am chemat muncitorii la lucru. Mai precis, voi izola bazinele, le voi revopsi cu clor cauciuc, voi construi rigole betonate din jur împrejur. Vor fi renovate grupurile sanitare, se vor construi duşuri cu apă caldă, dar şi cabine de schimb. Un alt lucu pe care îl vom face este delimitarea spaţiilor din interiorul bazei.”, a explicat consilierul.

„Întreţinerea ştrandului o fac din pasiune”

 Însă, la începutul fiecărui sezon, baza de agrement necesită ample lucrări de întreţinere şi renovare. Sorin Sorescu spune că la fiecare început de sezon trebuie să investească foarte mulţi bani în ştrand: „Bazinele se degradează după o iarnă şi de fiecare dată găsim toaletele distruse, grupurile sanitare vandalizate. Trebuie să cheltuiesc zeci de milioane doar cu aceste lucrări, pentru a putea fi folosit ştrandul”. În acest moment, baza de agrement nu este profitabilă, aici find investite sume mari de bani care nu pot fi recuperate într-un timp scurt, atunci când este deschis sezonul. „Întreţinerea ştrandului o fac din pasiune. De mic am visat să am un ştrand doar al meu. La noi în oraş această activitate este dezavantajată de mai mulţi factori. În primul rând zona geografică, apoi faptul că municipiul nu are o situaţie economică foarte bună, iar de cele mai multe ori argeşenii merg în week-end la munte pentru că este foarte aproape. Mi-am făcut un bilanţ şi sunt mulţumit că am reuşit să menţin activitatea ştrandului. Cu riscul de a fi lipsit de modestie, cred că dacă eu nu aveam spaţiul în administrare, acesta îşi schimba destinaţia. Se folosea pentru altceva şi nu mai era destinat activităţii de agrement”, a spus Sorin Sorescu.

„Festivalul Berii” din nou la Curtea de Argeş

În acest sezon, la ştrand, se vor organiza mai multe concursuri atractive, dar şi alte acţiuni destinate tinerilor din Curtea de Argeş. „Voi pregăti a X- a ediţie a „Festivalului Berii”, care va fi una total nouă şi sper să fie una de succes. În week-end-uri vom organiza concursuri la care să participe cât mai mulţi tineri. O altă surpriză pe care o pregătim este angajarea unui instructor de înot pentru a reîncepe cursurile cu cei interesaţi. Eu am ascultat sugestiile oamenilor şi de foarte multe am ţinut cont. La sfârşitul perioadei de investiţii baza de agrement poate fi comparată cu orice altă bază modernă din ţară”, a promis Sorin Sorescu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email