Tragedie la Corbeni – Copil de trei luni ars de viu în incendiu

Un copil în vârstă de doar trei luni şi-a pierdut viaţa, sâmbătă seara, într-un incendiu devastator. Tragedia s-a petrecut în satul Oeşti, comuna Corbeni. În urma unui apel la 112, care anunţa că o casă a fost cuprinsă de flăcări, la faţa locului au intervenit o autospecială cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş. Pompierii au reuşit să stingă flăcările, care distruseseră acoperişul casei, precum şi toate lucrurile din interior. Printre ruinele fumegânde a fost găsit cadavrul carbonizat al unui copil în vârstă de trei luni. Din primele cercetări a reieşit că flăcările au pornit de la o sobă din metal căptuşită cu şamotă, amplasată în dormitorul casei, de unde s-au propagat rapid în toată încăperea.
Dosar penal pentru ucidere din culpă
Pompierii au stabilit că în casa distrusă de flăcări locuia un cuplu tânăr, cu doi copii. În momentul producerii tragediei, în gospodărie se aflau femeia în vârstă de 19 ani şi cei doi minori. „Din verificări a rezultat că femeia a ieşit în curte împreună cu minorul de doi ani, lăsându-l pe celălalt în pătuţ dormind, iar în timpul când aceştia se aflau afară, au auzit zgomot puternic şi au văzut flăcări puternice în locuinţă. Femeia ar fi încercat să pătrundă în dormitor pentru a salva minorul, însă nu a mai fost posibil din cauza flăcărilor puternice şi a căldurii”, au anunţat ieri reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Cadavrul carbonizat al victimei a fost transportat la Prosectura Spitalului Municipal Curtea de Argeş, pentru efectuarea necropsiei. Poliţiştii au întocmit în acest caz dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi distrugere din culpă.
Alte trei incendii în zona Curtea e Argeş
Alte trei incendii s-au produs, în ultimele zile, în localităţi din zona Curtea de Argeş. Pompierii au intervenit vineri intervenit în comuna Muşăteşti, sat Vâlsăneşti, pentru stingerea flăcărilor care au cuprins o locuinţă. Au ars acoperişul casei din lemn pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, acoperişul unei anexe gospodăreşti şi aparatură electrocasnică, concluzia fiind că totul a fost cauzat de scăpări de gaze combustibile. Un alt incendiu a distrus o bucătărie de vară din comuna Valea Iaşului, cauza fiind, în acest caz, jarul căzut dintr-o sobă de teracotă. Aceeaşi cauză a avut şi un incendiu izbucnit la o casă din comuna Tigveni. Pagubele materiale nu au fost însemnate, dar de această dată au existat şi victime. În urma incendiului, o femeie de 29 de ani şi fiul ei, de 11 ani, au suferit arsuri de gradele I şi II pe faţă şi mâini, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email