Tragedie fără margini pentru o familie din Corbeni! Un copil în vârstă de 7 ani a murit la Spitalul Curtea de Argeş

Durere fără margini pentru o familie din Corbeni care şi-a pierdut copilul de doar 7 ani chiar pe patul de spital. Părinţii băiatului îi acuză pe medicii de tratament necorespunzător şi chiar au depus o plângere penală împotriva acestora.

Ce spune conducerea unităţii medicale

Acum câteva zile, Gheorghiţa Turcu din Corbeni a venit cu băiatul său la Spitalul Municipal, după ce acesta a acuzat puternice dureri abdominale. Imediat, copilul a fost internat împreună cu mama sa, iar medicii i-au pus diagnosticul de “gastroenterocolită cu sindrom de deshidratare severă”. În plus, acesta a fost consultat şi de medicul chirurg care se afla de gardă în ziua respectivă. L-am consultat şi eu pe băiat, dar nu avea probleme chirurgicale, am recomandat un set de analize şi ecografii. Doamna Cernat a terminat garda dimineaţa, iar copilul era bine, tratamentul fiind continuat de către domnul doctor Perju. Sâmbăta după amiaza copilul a murit. În acest moment nu ştim mai multe, aşteptăm  şi noi rezultatul autopsiei care va fi făcută de medicul nostru”, a declarat Ionela Dăneţ, managerul Spitalului.

 „Copilul a leşinat în braţele mele”

În timp ce era internat în spital, starea de sănătate copilului s-a înrăutăţit şi a leşinat în braţele mamei sale. Mai mult decât atât, în scurt timp băieţelul şi-a dat ultima suflare şi a murit. Părinţii acestuia îi acuză pe medici că l-au tratat pe copil cu indiferenţă, dar şi că i-au trimis să cumpere medicamentele necesare pentru tratament. „Am cerut să plecăm undeva la Piteşti sau la Bucureşti, dar nu ne-au lăsat, au spus că nu e nevoie. Copilul meu nu era bolnav. Acum 4 ani a făcut pneumonie, dar a fost tratat la Bucureşti. Cine se gândea că de la o durere de burtă se poate ajunge la aşa ceva”, a declarat Gheorghiţa Turcu. Totodată, în această dimineaţă rudele copilului decedat au venit la Spitalul Municipal pentru a afla rezultatele autopsiei, dar şi pentru a discuta cu medicii. Dar, potrivit acestora, nimeni nu a dorit să discute cu ei, motiv pentru care au chemat Poliţia. „Astăzi nimeni nu a mai dorit să ne primească aici în spital, să ne dea explicaţii. S-au ascuns toţi, s-au încuiat în birouri şi până nu am chemat Poliţia nu a vorbit nimeni cu noi”, a mai spus mama băiatului.

Părinţii au depus plângere la Parchet împotriva medicilor

Apropiaţii familie sunt de-a dreptul revoltaţi de modul în care a fost tratat băiatul în spital şi aşteaptă cu nerăbdare rezultatele autopsiei pentru a afla motivul care a dus la decesul micuţului. „Păcat de el. Era un copil deştept şi cuminte. Era primul din clasa lui. Părinţii mai au un copil de doar 2 ani şi jumătate. Ce durere este mai mare decât pierderea unui copil?”, a declarat Daniela Oancea, o rudă apropiată a familiei Turcu.

Părinţii copilului au depus chiar şi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, în încercarea de a afla cine se face vinovat de pierderea suferită. „Am depus plângere împotriva medicilor care s-au ocupat de băiatul nostru. Noi vrem doar să aflăm vinovaţii, pentru că nu este normal ceea ce s-a întâmplat”, a declarat tatăl băiatului. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email