Trafic de influenţă la Şcoala „Mircea cel Bătrân”?!

Articolul publicat de Interes Argeşean săptămâna trecută, în care scriam despre o lucrare de control la limba franceză care a dus la schimbarea profesoarei de la clasă şi din postura de diriginte, pentru că părinţii elevilor au fost nemulţumiţi de notele primite şi au făcut presiuni la nivelul conducerii şcolii, a fost subiect de discuţie pentru tot oraşul dar nu numai. Şcoala „Mircea cel Bătrân” este considerată printre cele mai bune, dacă nu chiar cea mai bună din Curtea de Argeş, şi orice se întâmplă aici capătă proporţii şi semnificaţii uriaşe.

Vă reamintim subiectul. Elevii din clasa a VI- a C, de la Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”, au primit aproape de sfârşitul primului semestru al anului şcolar 2014 – 2015 o lucrare de control la limba franceză. Mulţi dintre aceştia au luat note mici, care au dus la scăderea mediei semestriale, iar mai mulţi părinţi s-au plâns că subiectul primit de copii la lucrarea de control nu se regăseşte în programa şcolară, dar şi de faptul că nu au fost reevaluate lucrările de alte cadre didactice de specialitate.La rândul său, Florenţa Ilie, profesoara de limba franceză, şi diriginte al clasei a VI- a C, susţine că subiectul respectiv a fost lucrat la orele de curs şi că lucrările au fost verificate de alte cadre didactice, care au dat aceleaşi note. În şedinţa Consiliului de Administraţie al şcolii s-a luat decizia ca începând cu 1.09.2015, Florenţa Ilie să nu mai predea la clasa aceasta a şi să nu mai fie nici diriginte, potrivit directorului şcolii, Ionel Marinescu.

Nu adevărul contează pentru unii părinți, ci să ne lăudăm cu notele copiilor!”

Argeşenii cred că acest caz este unul foarte grav, şi că ar fi cazul ca unele organe ale statului să se implice în rezolvarea lui. Iată care sunt cele mai pertinente comentarii de pe site-ul ziarului nostru la acest material.

„Ăsta e efectul  anilor de admitere la liceu pe baza mediilor din clasele 5-8 și nu a unui examen de admitere, așa cum ar fi corect ( ca până în ’89 ). S-a reparat ceva prin modificarea ponderii mediei anilor 5-8 în calculul mediei de admitere dar cel mai corect era ca admiterea la liceu și facultate să țină cont exclusiv de examenul de admitere, care oferă șanse egale tuturor candidaților (fară a ține cont de pile și relații care influențează notarea la clasă ). Părinții s-au obișnuit numai cu medii de 9 și de 10, când realitatea și valoarea sunt altele. Dar nu adevărul contează pentru unii părinți, ci să ne lăudăm cu notele copiilor”. Nu vi se pare că acest caz este unul foarte grav şi trebuie dezbătut cu subiect şi predicat de toată mass-media din municipiu şi nu numai? Mai mult, dacă s-a ajuns ca doamna profesoară să fie înlocuită ca diriginte al clasei (vrem nu vrem, sancţionată) fără să i se recunoască vreo vină, nu ne duce cu gândul la trafic de influenţă şi amestec în actul de învăţământ al unor persoane din afara sistemului? Acele persoane care au intervenit pentru odraslele lor trebuie demascate. Sunt alese în funcţii să servească comunităţii, nu să-şi favorizeze ordaslele. Oamenii trebuie să-i cunoască, altfel nu se poate scapa de ei şi vor trăi cu impresia că li se permite totul. Avem deja o generaţie de intelectuali cu diplome cumpărate la colţul străzii. Ce vrem să se aleagă de această ţară? Alo, DNA?”Unul dintre cei care fac parte din Consiliul de Administraţie al Şcolii „Mircea cel Bătrân” este unul dintre juriştii Primăriei, Janina Zairoiu. Ea ne-a spus că nu există o astfel de hotărâre, de schimbare a profesoarei de la clasă, deşi directorul Marinescu a citit din ea redactorului nostru care a făcut documentarea. Acum, ori directorul citea dintr-o foaie goală, ori Janina Zarioiu nu a participat la acea întrunire a Consiliului de Administraţie, eufemistic vorbind. Şi nu, nu Janina Zarioiu a fost cea care a făcut presiuni asupra directorului ca să schimbe profesoare de la clasă. Poate o rudă de-a ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email