Toţi candidaţi care au susţinut proba orală la limba şi literatura română au promovat

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a debutat la începutul acestei săptămâni cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba şi literatura română. Potrivit inspectoratului adjunct Constantin Biriboiu, din cadrul ISJ (Inspectoratul Şcolar Judeţean) Argeş, la această probă s-au înscris 507 candidaţi de la unităţile de învăţământ din judeţul Argeş. Astfel, dintre aceştia 68 nu s-au prezentat la testare, iar restul de 439 de absolvenţi de liceu au promovat proba de competenţe.
Urmează proba de evaluare a competenţelor digitale
Joi şi vineri candidaţii care s-au înscris la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat susţin proba de evaluare a competenţelor digitale. Testarea ce se desfăşoară în laboratoarele de informatică din unităţile de învăţământ, este obligatorie pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările. Astfel, în cadrul acestei probe, elevii au posibilitatea de a arăta cât de bine ştiu să utilizeze computerul, atât partea offline, legată de diferite programe sau alte funcţii ale PC-ului, cât şi online – utilizarea internetului ca sursă de informare. Proba cuprinde două părţi, una teoretică şi alta practică, şi durează 90 de minute. Competenţele care vor fi evaluate de comisie au în vedere utilizarea computerului, verificarea unor concepte de bază privind sistemele de calcul, organizarea fişierelor, sistemele de operare, baze de date, reţeaua de internet sau procesoare de texte. Într-o primă fază, elevii au acces în laboratoarele de informatică, unde se face un scurt instructaj privind desfăşurarea probei. Aceştia au acces la internet doar în primele 30 de minute ale examenului, timp în care sunt nevoiţi să rezolve subiectele care solicită această facilitate.
Fiecare cerinţă pe care elevii o vor rezolva va fi punctată conform unei grile, iar în funcţie de punctajul obţinut se va stabili nivelul de competenţă digitală al candidatului, după cum urmează: „utilizator începător” (0-25 de puncte), „nivel mediu” (26-50 puncte), „avansat” (51-74 puncte) şi „experimentat” (75-100 puncte).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email