Top Gear a făcut Transfăgărăşanul celebru în lume


Emisiunea auto Top Gear filmată în România a început să fie transmisă pe canalul britanic BBC. Cei trei realizatori ai emisunii,  Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May şi-au început traseul la Mamaia, continuând în Casa Poporului şi apoi au filmat pe Transfăgărăşan.
În momentul în care au aflat că vor filma în România şi-au imaginat că vor găsi o ţară plina de vite şi de oameni care arunca cu pietre după ţigani. „Credem că, dacă vii aici cu o maşină de 168.000 lire, e ca şi cum te-ai duce în Sudan îmbrăcat în mâncare”, spune Clarkson. A avut surpriza să vadă că şi la noi sunt maşini care rivalizează cu un salon auto de top. Într-o singură parcare au găsit un Jaguar, trei Ferrari, un Porsche şi un Audi R8.

„Transfăgărăşanul este cel mai bun drum din lume”

În căutarea Transfăgărăşanului, cei realizatori ai emisiunii au întâlnit o cireadă de vite, o căruţă plină cu coceni de porumb şi au trecut pe drumuri neasfaltate. Drumul până la Barajul Vidraru este considerat  „ca faţa plină de cratere a unui adolescent”.  Au rămas însă fără cuvinte când au văzut Transfăgărăşanul. „E ca şi cum ar fi adunate aici cele mai tari curbe de la toate circuitele din lume. E perfecţiunea automobilistică”, constată britanicii. După ce se întrec în viraje, scârţâit de cauciucuri şi cai-putere, cei trei spun: „Este divin, este cu adevărat cel mai bun drum din lume. Putem să rămânem aici? Pentru totdeauna?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email