Toţi oamenii preşedintelui Alecsei

În sfârşit, se întâmplă ceva şi în politica de la Curtea de Argeş. De fapt, se cam întâmplă pe la Piteşti, dar este vorba despre oameni din Curtea de Argeş. Gheorghe Nicuţ a fost confirmat şef la OPC, iar Adi Lazăr va fi numit săptămâna aceasta subprefect. Preşedintele democrat-liberalilor din municipiu, Gheorghe Alecsei, a declarat de la începutul luptei electorale că va avea grijă de oamenii săi şi, probabil, de banii pe care aceştia i-au dat prin campania electorală, şi îi va promova în funcţii pe la Piteşti. Iată, aşa s-a întâmplat, Gheorghe Alecsei s-a ţinut de cuvânt.
 Despre Nicuţ mai ştiam că este director adjunct la Colegiul „Vlaicu Vodă” şi că nu mai răspunde la telefon decât anumitor persoane, din motive care mie îmi scapă. Nu ascund faptul că mă număr printre persoanele care nu sunt pe lista interlocutorilor preferaţi ai fostului primar, din motive necunoscute mie. Ne ştim din campania electorală din 1996, când se „bătea” cu domnul Nicolae Zevedei pentru primăria municipiului. Era atunci timid în relaţiile cu presa, nu învăţase să le vorbească la persoana a doua singular tuturor şi era cuprins de mari elanuri. Peste ani, domnia sa s-a schimbat, şi asta nu din cauza presei, ci din alte motive, de asemenea necunoscute mie. Acum, Gheorghe Nicuţ este unul dintre oamenii preşedintelui PD-L Curtea de Argeş, fie că-i convine, fie că nu.

Adrian Liviu Lazăr, a cărui faţă am călcat-o toţi în picioare, pe trotuar, fireşte, este altul. Un ilustru necunoscut căruia îi plăcea să spună, până în campania electorală de la alegerile parlamentare, că a făcut doar afaceri pentru el şi că, după noiembrie, vrea să facă ceva şi pentru oraş. Argeşenii nu au fost interesaţi de voinţa şi nici de putinţa pe care Lazăr le afişa, şi a pierdut alegerile, la fel ca şi proaspătul său coleg de partid, Gheorghe Nicuţ. Lazăr declara la o conferinţă de presă, înaintea campaniei electorale, că el este cel mai bun dintre candidaţii pe Colegiul respectiv. Argeşenii nu s-au prins că e aşa, şi Lazăr nu s-a calificat pentru Parlament. Şeful său pe linie de partid, vorbesc aici de Alecsei, l-a mai ajutat odată, şi l-a pus subprefect, numirea sa urmând să fie făcută miercuri. Cât de mult va ajuta el oraşul din această funcţie, rămâne de văzut. Cum rămâne de văzut şi câte poliţe are de plătit Nicuţ foştilor colegi din PNL, şi nu numai, şi mai ales, pe câte dintre ele le va plăti repede. Eu cred că foarte multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email