Toţi elevii din clasa I primesc ghiozdan gratis, plin cu rechizite

Consiliul Județean (CJ) Argeș a decis ca toţi elevii care încep în această toamnă clasa I să primească un ghiozdal plin cu rechizite, gratis. Programul se numeşte „Primul Ghiozdan”,şi a fost votat în prima ședință a CJ din această lună.
„Programul îşi propune acordarea fiecărui elev înscris în clasa I, în anul scolar 2011 – 2012, a unui ghiozdan echipat cu un set minim de rechizite. Acest program este un unu instrument  de luptă împotriva fenomenului de abandon şcolar, fenomen care înregistrează, în fiecare an, o creștere.”, a spus Florin Tecău, vicepreşedinte al Consilului Județean Argeș. Fiecare ghiozdan va conţine rechizite în valoare de 50 de lei – un caiet tip I, un caiet A5, de matematică, cu 48 de file, un caiet de desen A4, un creion HB, un stilou, culori, o radieră, o riglă de 20 de cm și un penar neechipat.
La anul, ghiozdane gratis pentru toţi elevii?!
Ghiozdanele și rechizitele vor fi cumpărate de Consiliul Judeţean prin sistemul de achiziţii publice iar distribuirea lor se va face în baza proceselor verbale încheiate între reprezentanții Consiliului Județean și cei ai unităților scolare. Eventualele neconcordanțe între datele comunicate de Inspectoratul Școlar Județean Argeș și numărul școlarilor înscriși (efectiv) în clasa I, vor fi comunicate de către directorii de școli Consiliului Județean Arges, în termen de 10 zile de la începerea anului scolar. Copiii care nu primesc ghiozdanul și rechizitele în prima zi de școală  vor intra în posesia lor în termen de 30 zile de la comunicarea situației.
Vicepreşedintele CJ spune că e posibil ca de la anul programul să fie extins şi pentru clasele mai mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email