Tinerii din Civic City se implică în viaţa comunităţii şi la Curtea de Argeş

Doi tineri din Curtea de Argeş, care fac parte din echipa Civic City, se implică în viaţa comunităţii, coordonatorul întregii echipe, care are 100 de membri cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, fiind din Curtea de Argeş, studentă a Facultăţii de Științe Politice cu predare în limba engleză din cadrul Universitatăţii București. Tânăra se numeşte Adina Zoican.

„Noi le vom aduce la cunoștință primarilor ceea ce vrem să facem prin mail-uri, audiențe, prezența în ședințele de Consiliu Local. Abia în următoarele săptămâni ajungem să discutăm cu acesta și cu consilierii locali. Proiectele pe care le vom propune au ca scop să aducă mai aproape tinerii de administrația locală, dar și factorii de decizie mai aproape de nevoile tinerilor. Am creat o broșură cu nevoi generale identificate în România, de la spații verzi în școli până la locuri în care ONG-urile să își poată desfășura activitățile. Pe lângă toate acestea, se vor prezenta și idei strict legate de comunitățile noastre”, spune Adina Zoican.

Civic City este o campanie realizată de Forum Apulum, cu sprijinul Generației VOT, fiind o cale prin care tinerii își fac vocea auzită în rândul primăriilor, consiliilor locale și consiliilor județene din țară. Implicarea civică nu se manifestă doar în timpul alegerilor, ci este un proces continuu și necesar.

Tinerii implicați vor merge în peste 30 de primării nu ca să critice, ci ca să asculte și să vină cu propuneri pentru administrație. Fiind ajutați de oameni cu experiență în administrație publică, tinerii vor merge în audiență la primarii din localitățile în care trăiesc și le vor prezenta dorințele lor, scoțând în evidență modul în care localitatea ar trebui să arate ca să fie, cu adevărat, „teen-friendly”.

Forum Apulum este o asociație înființată în 2017, cu rolul de a contribui în domeniul educației și activării civice. Asociația are sediul în Alba Iulia, dar implementează proiecte naționale și internaționale. Forum înseamnă oameni diferiți, tineri și adulți, care au ales să contribuie cu timp și energie pentru a susține creșterea unor noi generații mai informate și mai implicate în comunitățile lor.

Generația VOT este un proiect construit de tineri pentru tineri, care a luat naștere în august 2020. Motivația acestora a fost reprezentată de prezența scăzută la cele două tururi electorale din 2016, iar proiectul a reușit să aducă împreună tineri care cred în schimbarea prin vot și care sunt dispuși să se implice civic, mobilizând comunitatea din jurul lor să voteze.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email