Tinerii cu dizabilităţi au chemat pompierii ca să poată intra în atelier

Reprezentanţii Fundaţiei Umanitare Hand-Rom ne-au sesizat la redacţie că de fiecare dată când plouă, nu mai pot intra în Atelierul protejat „Dizab Rom”, situat pe fundătura Negru Vodă, din cauza apei care blochează drumul de acces. „În zilele ploioase ne este practic imposibil să intrăm în atelier fără cizme de cauciuc foarte înalte. Voluntarii şi tinerii cu diazbilităţi care învaţă aici o meserie nu pot trece prin apa care este destul de mare. Zilele trecute, din cauza ploilor abundente, am fost nevoiţi să apelăm la 112 pentru a îi chema pe cei de la ISU să tragă apa cu motopompele, astfel încât să putem să intrăm în atelier. Vrem să găsim şi noi înţelegere pentru rezolvarea acestei probleme”, a spus Costel Nicolae, director general Fundaţia Umanitară Hand-Rom.
O stradă cu multe probleme  
De altfel, pe străduţa Negru Vodă, prelungirea Negru Vodă sau prelungirea Castanilor, cum e trecută zona în diferite acte, problemele sunt multe. Artera aflată în spatele clădirii care a adăpostit notariatul, e locuită de oameni bătrâni şi necăjiţi în mare parte. În faţa căsuţelor mici şi înghesuite unele în altele a apărut o clădire mare, care le obturează soarele, clădire care are, culmea, avizele şi autorizaţiile necesare. Multă vreme au cerut argeşenii de acolo apă şi canalizare, iar acum, că le au, au dat de alt necaz. Nu numai la atelierul Hand Rom sunt probleme cu inundaţiile, ci şi la locuinţele din zonă.
Mai întâi, oamenii s-au gândit că vina pentru faptul că apa bălteşte este a Aquatermului, care a amenajat canalizarea menajeră şi a lăsat un canal deasupra străzii, de fapt, deasupra suprafeţei de pământ căreia i se zice stradă.
Nu Aquatermul e de vină
Problema nu este cauzată de Aquaterm. Canalul care se vede este pentru apele menajere, nu pentru cele pluviale. „Acolo este într-adevăr o mare problemă. Canalizarea aceea nu este pentru apa de ploaie, ci pentru cea menajeră. Am avut probleme, în sensul că am găsit legate la canalul menajer scurgerile de apă de pe clădiri, iar în aceste condiţii canalizarea nu poate face faţă”, ne-a spus Ion Bolovan, directorul societăţii care furnizează utilităţile la Curtea de Argeş. Directorul Bolovan crede că e nevoie de canalizare pluvială în zonă, dar de asta nu se ocupă firma pe care o conduce. „A fost inundat un bar aflat la subsolul imobilului în care a fost notariatul, de mai multe ori. Un lucru e cert. Canalul acela trebuie ridicat chiar mai sus decât este, şi pentru a nu mai fi inundată zona trebuie amenajată canalizarea pluvială”,  a mai spus directorul Aquaterm, Ion Bolovan.
Dacă vor fi bani, se rezolvă! Dacă nu, nu.
„În funcţie de banii pe care îi vom avea la anul în buget o să încercăm să amenajăm acolo canalizarea pluvială”, spune Ion Ghiţă, directorul Serviciului Public de Gospodărire Comunală (SPGC), serviciu care se ocupă şi de canalizarea pluvială. Totuşi, vestea nu este prea bună pentru locuitorii zonei, întrucât bugetul e din ce în ce mai mic, iar problemele, din ce în ce mai mari. „Trebuie făcute nişte lucrări pe stradă, pentru că e în centrul oraşului, iar oamenii de acolo au avut numai probleme”, afirmă directorul SPGC. Autorităţile locale plănuiesc să şi asfalteze strada, dar totul se va face în funcţie de bani.
Cetăţenii care locuiesc pe fundătura Negru Vodă sau pe fundătura Castanilor, depinde de unde priveşti, mai au de aşteptat. Necazurile lor sunt multe, ca, de altfel, ale multor locuitori ai oraşului, iar rezolvarea lor depinde de bani şi de implicarea autorităţilor locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email