Tinerii au găsit soluţia crizei – petrecerile în apartament


Deşi este criză financiară, iar buzunarele sunt mai goale ca de obicei, tinerii argeşeni nu şi-au pierdut gustul pentru distracţie şi petreceri. Dacă în municipiul nostru nu mai sunt multe oportunităţi de distracţie, adolescenţii au ales „cluburile” şi discotecile din comunele apropiate sau chiar propriile apartamente, pentru a petrece o seară „zgomotoasă” împreună cu prietenii. În ultima vreme tot mai mulţi tineri preferă să dea un „party” chiar la ei acasă, chiar dacă acest lucru duce de cele mai multe ori la certuri interminabile cu vecinii sau chiar la o amendă suportată până la urmă de buzunarul părinţilor. Pentru a da o petrecere în apartament tinerii nu stau prea mult pe gânduri. Andrei are 18 ani şi are „norocul” ca aproape în fiecare week-end să fie singur acasă. Băiatul îşi strânge prietenii la el acasă şi organizează chefuri cât de des poate. De multe ori discută cu vecinii înainte, dar şi dacă primeşte răspunsuri negative tânărul tot nu se lasă. „Nu ne trebuie multe. 10-20 de lei pune fiecare şi ne distrăm pe cinste. Luăm câteva bidoane de bere, o tărie mică şi ce mai avem noi chef. De mâncare nu ne trebuie. Dacă ne strângem 10 tovarăşi iese super. Până acum am mai avut conflicte cu vecinii, dar nu foarte mari. Părinţii când află mă ceartă, dar nu au cu cine să se înţeleagă. Suntem şi noi tineri şi vrem să ne distrăm”, spune băiatul.

„Bă, linişte că e vecina. Dă mă muzica încet, tu nu auzi?”

În cele trei camere pe care le are la dispoziţie băiatul, este mare agitaţie. În sufragerie, boxele sistemului de sunet fac geamurile să vibreze, lucru care îi nemulţumeşte pe vecini. „Frate, e super acasă. Cele mai tari chefuri se ţin aici. Sper să nu avem probleme”, spune un alt tânăr petrecăreţ, în timp ce aruncă trei cuburi de gheaţă în paharul de whisky. La ora 23:00 petrecerea tinerilor este întreruptă de o bătaie puternică şi insistentă în uşă. „Bă, linişte, e tanti  în uşă”, sau „Bă, linişte, e vecina. Dă mă muzica încet, tu nu auzi? Ce să fac, mă, să deschid?! Oricum asta mă spune lu’ tata. E mai rea. Mă duc să văd ce vrea”, spune Andrei. După câteva minute de discuţie, tânărul vine şi le dă vestea proastă prietenilor. „Bă, a zis că dacă nu dăm muzica încet sună la poliţie. Hai să o lăsăm mai uşor acu’. Asta e, ce vreţi să luăm amendă?”, se întreabă gazda petrecerii.
 Alex, elev în clasa a XII- a la un liceu din municipiu, este un împătimit la petrecerilor date în propriul apartament. „Am noroc că multe apartamente din bloc sunt goale. Proprietarii au plecat la ţară şi aici nu mai stă nimeni. Doar cu vecina de deasupra am probleme. Dar nu mă las. E mai în vârstă şi nu prea îi convine nimic. Cu soţul şi cu băiatul ei chiar mă înţeleg bine. Oricum petrecerea e petrecere”, spune băiatul, în timp ce face o listă de cumpărături cu tot ceea ce îi trebuie pentru chef.

„Trebuie să ne distrăm undeva!”

Băieţii din gaşca lui îşi fac apariţia rând pe rând. Cutiile de bere sunt înghesuite în frigider, pentru că „trebuie să fie reci”. Imediat tinerii încing atmosfera. Câţiva mai curajoşi s-au băgat la dans. În seara această petrecăreţii au mare noroc. „Bă, nu e vecina de deasupra acasă. Deci o ţinem până dimineaţă”, spune Alex. Tinerii petrec toată noaptea, iar dimineaţa îi găseşte pe fiecare dormind pe unde a apucat. „Frate, ce îmi arde gâtul. Nu mai pot. Am băut multă tărie. Aş vrea ceva de lămâie să îmi mai revin”, spune Marius.
Dimineaţa locatarii din bloc îşi fac cu greu loc printre grămada de cutii de bere şi pet-uri de la uşa apartamentului lui Alex. A doua zi după amiază tinerii, care au ochii roşii de oboseală sau de la alcoolul consumat, încearcă să facă puţină curăţenie şi aranjează lucrurile în apartament. „Mă, ce să mai, a fost super. O viaţă avem frate şi trebuie să ne distrăm”, spune George, unul dintre cei mai „obosiţi” petrecăreţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email