Tineri terorizaţi de babele din cartier

„Nu mai poţi, domnule, să stai seara la o bârfă mică la scara blocului, că te trezeşti cu apă aruncată în cap sau ocări pe care nu le pot reproduce”, ni s-a plâns ieri un tânăr care locuieşte în cartierul Ivancea. Problema lui a reprezintă „babele care stau la etajele superioare şi care zic că sunt deranjate”.
Sâmbătă seara, una din distracţiile tinerilor este să stea pe afară până la o oră mai mică din noapte, oră la care pleacă la un bar sau la discoteca din oraş, ne povesteşte Robert. „Nu prea ai ce să faci mare lucru în oraşul nostru, aşa că ne mai întâlnim la scara blocului şi facem planuri. Păi nu poţi de babe. Săptămâna asta a venit una, tanti Maria de la trei, şi ne-a făcut ca pe dracu’. Că de ce stăm sub balconul ei, că vorbim tare, că nu poate ea să doarmă, că cheamă Poliţia. I-am spus – mamaie, unde să stăm şi noi?! Aici locuim, aici stăm! Nu înjurăm, nu urlăm, vorbim şi noi de-ale noastre. De unde să înţeleagă baba?! A urlat la noi şi am plecat dracu’ de acolo ca să scăpăm de ea”, e supărat băiatul din Ivancea. Mai are o problemă. „Dacă vine cineva pe la mine, că ai mei sunt plecaţi în Spania, şi stau singur, e cu ochii pe uşă. Trebuie să vadă ea cine vine şi cât stă, apoi să mă ia la rost pe mine. Poate o reclam eu la Poliţie”, ameninţă tânărul.

„Nu mai poţi dormi în patul tău de golani!”

De partea cealaltă, argumentele par la fel de puternice. O bătrână care locuieşte la Confecţii are aceeaşi problemă, dar pusă invers. „Stau la doi şi seara nu mă pot odihni de golani. Vin la scara blocului şi nu mai termină co vorbăria. Înjură, vorbesc urât, beau şi se îmbată, iar dacă le zic ceva, vai de capu’ meu ce-mi aud urechile. Am zis că o să merg la Poliţie să văd dacă poate să-i amendeze cineva, să nu mai stea acolo toată noaptea”, susţine Elena T.  Femeia are peste 70 de ani şi crede că dreptul la odihnă îi este încălcat de „golanii” din cartier.
Pe de altă parte, Poliţia poate să intervină atunci când este sesizată sau când se face o plângere în acest sens. Cei de la Ordine Publică vin la faţa locului şi constată dacă sesizarea întemeiată sau nu. Dacă este, aplică o amendă. Dacă nu este, cel care a făcut reclamaţie poate fi tras la răspundere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email