Ştiţi care este cea mai aglomerată stradă din oraş?!

Aleşii urbei din 1990 încoace au uitat complet de cel puţin una din străzile oraşului. Semnale am tras noi, ziariştii, dar nimeni nu vrea să vadă şi să ia măsuri.

Vorbim despre strada Castanilor, cea care leagă piaţa centrală de gară şi fosta autogară. Dacă obişnuiţi să mergeţi la piaţă cu maşina, ştiţi precis despre ce vorbesc. În fiecare dimineaţă, iar în zilele de sărbătoare cu atât mai mult, strada, care nu are decât câteva sute de metri, e sufocată pur şi simplu de maşini. În numerele anterioare ale ziarului nostru aţi văzut ample fotoreportaje, cu reclamaţiile locatarilor, cu plângerile celor care şi-au lăsat maşinile acolo câteva zeci de minute şi le-au găsit zgâriate, cu nemulţumirile poporului tracasat de lipsa de reacţie a autorităţilor locale.

Strada Castanilor nu a mai avut parte de atenţia edililor de zeci de ani, cam de când au fost tăiaţi castanii cei mari. Se spune că pe aici a trecut afetul de tun cu sicriul Reginei Maria şi tot pe aici treceau regii când mergeau la Mănăstire. Strada are o poveste interesantă, poveste de care edilii nu sunt deloc interesaţi. Asta e, nu le place istoria, nu văd potenţialul unui loc din care administraţia locală ar face bani, nu îşi dau seama că în alte părţi zona ar fi exploatată la maxim din punct de vedere turistic. Sunt oameni şi ei, şi poate nu au viziune.

Dar. Să nu reacţionezi la nicio plângere a celor care te-au ales, chiar dacă pe stradă sunt puţini alegători cu drept de vot, să te doară în cot că oamenii ăia au probleme mari, şi mă refer aici şi la cei care locuiesc pe strada Castanilor, dar şi la cei care merg în piaţă cu maşina, ei bine, asta e grav. Dacă tu, ca reprezentant al autorităţii locale, nu ai viziune, e vina naturii şi a celor care te-au ales. Dar dacă nu îţi pasă de necazurile celor care au făcut greşeala să te trimită într-un post de conducere, indiferent care este acesta, e grav.

Dacă sunteţi cumva masochist şi vreţi să vă buşiţi maşina, să vă enervaţi la culme, să nu puteţi pleca vreo câteva ore cu autoturismul personal, din cauza celorlalte care sunt parcate lângă a dumneavoastră, dacă vă doriţi o astfel de experienţă, care nici măcar nu e unică, mergeţi sâmbătă dimineaţa pe strada Castanilor. Aveţi parte, garantat, de tot circul descris mai sus. Aleşii noştri poate că nu merg la piaţa, ca noi, oamenii obişnuiţi, poate că îşi fac cumpărăturile pe internet, poate nu trăiesc în oraşul acesta, din ce în ce mai murdar, din ce în ce mai plin de câini şi mai aglomerat, doar asta poate fi explicaţia pentru indolenţa de care dau dovadă. Poate vin cu avionul şi aterizează pe vreun câmp plin de flori frumos mirositoare şi nu ies din birou deloc, poate aşa sa-i înţelegem pentru că altfel nu au nicio scuză. Niciuna, pentru halul în care s-a ajuns, pentru lipsa de măsuri, pentru nepăsarea de care dau dovadă şi căreia ei îi spun „grija pentru cetăţean”. Care cetăţean, aş întreba eu, de unde, că nu despre cel din Curtea de Argeş e vorba. Fireşte că întrebarea mea rămâne retorică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email