Terenurile sintetice de fotbal, o afacere profitabilă

La Curtea de Argeş sunt mulţi tineri care vor să facă sport sau să se relaxeze cu prietenii. Fiind un municipiu mic, aceştia nu au prea multe oportunităţi, deşi mulţi îşi doresc să facă mişcare de câteva ori pe săptămână. Pe timpul verii tinerii au avut la dispoziţie cele două terenuri sintetice de fotbal din municipiu, iar acum, când iarna se apropie, încep să îşi facă programări la sala de sport de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” sau la cea din comuna Tigveni. Deşi în ultima vreme temperaturile au fost foarte scăzute tinerii mai curajoşi din municipiu au închiriat terenurile sintetice din municipiu. „Este frig, dar mai merge de un fotbal. Acum toată lumea aleargă ca să se încălzească şi se joacă mai frumos. Am jucat şi anul trecut toată iarna afară. Am avut şi la sală închiriat într-o zi, dar am jucat şi în are liber. Pe frigul acesta aleargă şi cei mai leneşi”, spune Cristi Oprea, din municipiu.
Terenurile sintetice se închiriază cu 50 – 70 de lei pentru o oră
În Curtea de Argeş sunt două terenuri sintetice, unul în apropierea Stadionului Municipal, iar altul, care a fost făcut în vara acestui an, este situat lângă autogara din municipiu. Terenul din apropierea stadionului se închiriază cu 60 de lei ora pe timp de zi, respectiv 70 de lei ora o dată cu lăsarea serii, în timp ce terenul de lângă autogară se închiriază contra sumei de 50 de lei pe timpul zilei, respectiv 60 de lei pe timpul nopţii. Preţul este mai mare după lăsarea serii pentru că se aprinde nocturna din jurul terenului. „De obicei jucăm şi trei echipe şi dăm cam 8 – 9 lei de fiecare, pentru că luăm două ore. Am jucat pe ambele terenuri şi mi-a plăcut. E bine că sunt două pentru că erau zile, în special vara, în care greu găseai o oră liberă după lăsarea serii, la terenul de la stadion. Era aglomeraţie seara pentru că era foarte cald pe timpul zilei şi nu puteai să joci”, spune George, un alt tânăr pasionat de fotbal. Şi pentru că iarna bate la uşă, tinerii au început să îşi facă programări la sala de sport din municipiu, dar şi la cea de la Tigveni. Cei care doresc să închirieze sala de sport de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” trebuie să scoată din buzunar 75 de lei pentru o oră şi jumătate. Însă, preţul va creşte în următoarea perioadă.
„Este păcat că nu avem şi în Curtea de Argeş o astfel de sală”
Sala de sport se închiriază în special după ora 19:00, pentru ca pe timpul zilei se desfăşoare orele de sport ale elevilor. „Îmi place foarte mult la această sală suprafaţa de joc, este foarte bună. Ca dezavantaje ar fi dimensiunile mai mici faţă de cea de la Tigveni. Preţul este bun, dar am fost anunţaţi că va creşte pe perioada iernii. Sper să nu crească foarte mult. Anul trecut era 100 de lei ora şi mi se părea mult. Jucăm aici de foarte mult timp şi cred că vom merge în continuare. Oricum, cu greu găseşti o oră liberă aici”, spune un alt tânăr din Curtea de Argeş.
De asemenea, sunt foarte mulţi băieţi din Curtea de Argeş care preferă să meargă în comuna Tigveni, unde închiriază sala de sport cu 40 de lei pentru o oră. „Este păcat că nu avem şi în Curtea de Argeş o astfel de sală. Merg de doi ani la Tigveni la sală cu prietenii unde jucăm fotbal. Este şi ieftin, doar 40 de lei pe oră. Singura problemă ar fi că iarna este frig în sală, dar ne descurcăm. Norocul nostru este că e aproape de oraş, că altfel nu puteam să mergem. Am venit şi vara când era foarte cald afară pentru a ne păstra ora noastră pe care o avem”, spune Ionuţ.
Sala de sport a municipiului Curtea de Argeş se lasă aşteptată
Tinerii care sunt pasionaţi de sport aşteaptă să fie finalizată şi construcţia sălii de sport din municipiul nostru. „Nu înţeleg de ce nu se termină o dată sala de sport de lângă stadion. Să lăudau cei de la primărie că în toamnă e gata, dar văd că nu se mai lucrează. Au reuşit cei de la Tigveni şi cei din oraş nu sunt în stare. E un lucru ruşinos. Trebuie să mergem la Tigveni în fiecare săptămână că la noi nu se poate”, spune Andrei N. din Curtea de Argeş. Deşi autorităţile locale au anunţat că sala de sport a municipiului va fi gata în toamna acestui an, se pare că lucrările au fost întrerupte din nou. Astfel, tinerii din municipiu se pare că vor mai avea de aşteptat până când în municipiul Curtea de Argeş va fi construită o sală de sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email